Opleidingen details Rethink Foundation
Congres Epigenetica 10 oktober 2015 (ID nummer: 225801)
Cursus afgewezen!
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Epigenetica bestudeert de omkeerbare erfelijke veranderingen in de gen-functie, die optreden zonder wijzigingen van het DNA. Ook overdraagbaarheid hiervan op volgende generaties en de processen die een invloed hebben op de genetische expressie worden binnen de epigenetica onderzocht.

Deze interessante discipline staat in de spotlights van het geneeskundig onderzoek omdat gewone voedingstoffen, maar ook toxines en stress, de expressie van genen kunnen wijzigen en ons gezond of ziek kunnen maken. Inmiddels weten we dat meer dan 95% van onze ziekten wordt veroorzaakt door omgevingsfactoren. Zo is de invloed van “voeding” en alles wat daarmee samenhangt bij uitstek van belang voor ons lichamelijk ‘ecosysteem’, onze biochemie, onze genetische expressie.

Uit toonaangevend wetenschappelijk onderzoek blijkt dat specifieke samenstellingen van voedingsstoffen of nutritionele plantenstoffen bijzonder interessant kunnen zijn voor zowel de preventieve als curatieve geneeskunde. Dit congres brengt een viertal topwetenschappers in de epigenetica samen om de recente inzichten hierover te belichten.

https://www.youtube.com/watch?v=xfb7ZAH0WfY

Sprekers

Nederlands gesproken m.u.v. dr. Clarissa Gerhäuser, presentatie in Engels.

Prof. dr. Wim Vanden Berghe is professor aan de universiteiten van Antwerpen en Gent. Hij is professor van het laboratorium voor Proteinscience, Proteomics & Epigenetic Signaling (PPES) en een expert in het onderzoek naar de wisselwerking van plantenstoffen bij kanker, hart- en vaatziekten, neuroplasticiteit en epigenetische programmering.

Dr. Clarissa Gerhäuser is groepsleider aan het German Cancer Research Centre en is gespecialiseerd in Epigenetics and Cancer Risk Factors. Zij identificeert specifieke plantensubstanties en onderzoekt hun moleculaire preventieve mechanismen. Daarbij stelt ze dat combinaties waardevoller zijn dan de som der delen.

Prof dr. Frits Muskiet is professor pathofysiologie en klinische chemie aan de Rijksuniversiteit Groningen met een brede interesse in evolutionaire geneeskunde, voeding en epigenetische programmering met bijzonder aandacht voor preconceptie en de pre- en perinatale ontwikkelingsfactoren die de gezondheid van het kind tot in de volwassenheid kunnen beïnvloeden.

Drs. Gabriël Devriendt, bioloog, onderzoeker en manager R&D Nutriphyt; projects in clinical nutrition. Hij is bij tal van gespecialiseerde artsen in België gekend als autoriteit in voedingssupplementen en geeft in diverse Belgische regionale en universitaire ziekenhuizen opleiding over de benadering van het menselijk lichaam als ecosysteem en over het samengaan van zowel gezondheid als pathofysiologie met epigenetische invloeden. Met een aantal fyto-nutritionele formules uit de R&D van Nutriphyt lopen in gerenommeerde ziekenhuizen momenteel studies. Hij stelt dat heel wat aandoeningen ten onrechte als genetische mutaties worden beschouwd, daar waar ze herstelbare modificaties zijn.

Datum en locatie

Zaterdag 10 oktober 2015 Hotel van der Valk Aalsterweg 322, Eindhoven

 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
ADAP (Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici)Stichting Kwaliteitsregister Paramedici
DiëtistenStichting Kwaliteitsregister Paramedici
Internationaal congres
125
Hoofdniveau
N: Zenuwstelsel
T: Endocriene klieren/metabol./voeding
X: Geslachtsorganen en borsten vrouw
Tijd9:30 - 18:00
LocatieEindhoven (NL) (Toon kaart)
Opmerkingenontvangst koffie/thee en inschrijven met uitgifte hand-outs vanaf 8.15

Onze toekomst vraagt om meer bewustzijn over gezondheid.

Genezing van ziekte, preventie, de balans tussen lichaam en geest……werkelijke gezondheid, die in harmonie is met de ‘code van de natuur’, vraagt om meer bewustzijn en kennis. De daarmee verbonden visie dat het ondersteunen van de fysiologie bij kan dragen aan het voorkomen of omkeren van pathologie, verlegt de aandacht en zoektocht naar andere interventies die liggen binnen de leefstijl, psyche, gedrag, milieu en voedingsgerelateerde stoffen. En daarvoor is het nodig om onze kennis over gezondheid en de samenhang van factoren continu te heroverwegen.

ReThink is een kennisplatform voor gezondheidsprofessionals waar dat bewustzijn dagelijks groeit. ReThink deelt deze kennis met professionele zorgverleners, zoals artsen, paramedici en therapeuten. Kritisch, met een integere kijk en met een open hart.

 

De Meerberg 31
6572 CA
Berg en Dal
085-0653642