Opleidingen details bestuur district XVII KNMG

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Gepast gebruik (ID nummer: 160248)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3315-10-2013 t/m 15-10-2014

Op vele fronten wordt aandacht besteed aan het begrip ’gepast gebruik’. Zowel de Orde als de zorgverzekeraars/ZN werken aan het opstellen van beleid en op een heel andere wijze is ook de NZa betrokken: door het nagaan van onterechte declaraties.Wij willen het met de artsen in ons district hebben over nut/noodzaak (of desgewenst zin/onzin) van het begrip ’praktijkvariatie’.
VEKTIS, de ’rekenpoot’ van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) beschikt over meer dan 95% van de declaratiegegevens van alle zorgverzekeraars.
Uit deze gegevens blijkt dat er grote verschillen bestaan in aantallen verrichtingen tussen regio’s en ziekenhuizen. De kans dat de baarmoeder of de galblaas verwijderd wordt, een HNP geopereerd wordt of een knieprothese geplaatst wordt kan flink verschillen.
Zorgverzekeraars gaan met deze gegevens zeker aan de slag bij de zorginkoop!
Bij beroepsverenigingen wordt zeer wisselend over dit onderwerp gedacht: soms is men uitgesproken tegen, soms ziet men deze gegevens als een mooi hulpmiddel om de kwaliteit van het handelen van de leden te bevorderen.

Het doel van de avond is de artsen van ons district kennis te laten maken met de mogelijke gevolgen voor de zorginkoop door ziektekostenverzekeraars van de informatie over praktijkvariatie waarover zij beschikken en over de waarde van de gegevens die Vektis beheert.

Daarnaast wordt de mogelijkheid van het zelf gebruiken van de gegevens ter verbetering van de eigen praktijkvoering besproken.


 

(Mini)symposium
Bestand 
Gepast gebruik.pdf429 KB
0
De avond wordt voor de leden van het district georganiseerd en bekostigd uit de gelden van het district.
Tijd17:45 - 22:00
LocatieOldenzaal (NL) (Toon kaart)

bestuur KNMG district XVII Twente

Almelosestraat 10a
7642 GM
Wierden
0546-576932
 
Selecteer een bestand aub.