Opleidingen details RINO Groep Utrecht

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Vervolgcursus gedragstherapie: behandelstrategieën en de therapeutische relatie in CGT bij persoonlijkheidsstoornissen (ID nummer: 112269)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie5014-3-2012 t/m 13-3-2015

In deze cursus wordt gereflecteerd op, geoefend met en inzicht verkregen in verschillende (evidence based) behandelingen op cognitief gedragstherapeutische basis bij de verschillende persoonlijkheidsstoornissen.
Ten eerste wordt stil gestaan bij de zogenaamde common factors in de werkzaamheid van psychotherapie, het belang van afstemming in de therapeutische relatie en de manier waarop je dit kunt bereiken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van vaardigheden die voortkomen uit hechtingsonderzoek – mentaliseren – en uit onderzoek naar de werkzame factoren van cognitieve gedragstherapie en zogenaamde derde generatie gedragstherapie – onder meer mindfulness.
Vervolgens worden verschillende cognitieve, experiëntiële en gedragsmatige interventies behandeld zoals die worden toegepast in evidence based behandelingen voor persoonlijkheidsstoornissen, te weten de schemagerichte cognitieve therapie en de dialectische gedragstherapie bij m.n. borderline persoonlijkheidsstoornis.
 

uitsluitend academici
Aspirant VGCt-leden in het kader van een 50-urige vervolgcursus
Cursus
 Verdiepend
10
14
ja
€ 2.350 incl. reader en lunch, excl. overige literatuur
50
toetsing en evaluatie
NVT
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken organisatie. Met onze ruim 90 medewerkers organiseren we opleidingen, trainingen en congressen voor professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze docenten en diverse samenwerkingspartners.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50
Selecteer een bestand aub.