Opleidingen details IIA Nederland

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan dient u de presentie zelf in te geven nadat u bent ingelogd in PE-Online.

Verbindend samenwerken (ID nummer: 207521)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Vakinhoudelijk13Vanaf 28-4-2015

Samenwerken is binnen organisaties een belangrijke kerncompetentie en dat geldt ook voor de auditpraktijk. Je hebt anderen nodig om doelen te realiseren en audits succesvol te kunnen uitvoeren. Tijdens de training leer je hoe je als auditor verbindend kunt samenwerken en je anders kunt omgaan met lastige situaties met collega’s, leidinggevenden, opdrachtgevers en auditees.

Je leert hoe je heldere afspraken maakt en elkaar eraan houdt, zodat doelen bereikt worden binnen de afgesproken tijd. Je leert de behoeften en wensen van anderen te herkennen en te vertalen in gedragen oplossingen. We laten je ervaren hoe je lastige situaties bespreekbaar maakt en de teamspirit bevordert zodat het bijdraagt aan het eindresultaat en de samenwerking. Door je empathiefactor in te zetten, vind je verrassende oplossingen voor een betere samenwerking én audits met meer toegevoegde waarde.

Tijdens de tweedaagse training ga je met het volgende aan de slag:
Werken aan relaties binnen de auditpraktijk met als effect verbeterde samenwerking en audits met toegevoegde waarde.
Bewust worden van je eigen manier van samenwerken en hoe je effectiever kunt functioneren binnen een auditteam en in samenwerking met de opdrachtgever.
Concrete handvatten die je direct kunt inzetten tijdens ‘lastige’ situaties waardoor een win-win-situatie ontstaat in de samenwerking met collega’s, opdrachtgevers en auditees.
De training kent een ervaringsgerichte aanpak en bestaat uit theorie, oefeningen en reflectie. Je werkt tijdens de training met eigen praktijksituaties. Tussen de trainingsdagen zitten twee weken zodat het geleerde tussentijds in de praktijk gebracht kan worden. Tijdens de tweede trainingsdag komen we hierop terug en zorgen we voor een gerichte aanpak om het geleerde te integreren je werk.
 
950
1050
Senior) auditors en projectleiders die binnen de auditpraktijk werkzaam zijn. Minimaal 5 en maximaal 15 personen.
Drs. Theresia Gommans RO en Drs. Nicole van Ladesteijn
Drs. Theresia Gommans RO is zelfstandig organisatieadviseur en coach en trainer op het gebied van persoonlijke effectiviteit en ontwikkeling. Hiervoor was zij onder andere auditmanager bij de interne auditdienst van de gemeente Rotterdam. In deze jaren heeft zij zelf ervaren hoe belangrijk het is dat je kennis van zaken hebt én dat je de vaardigheden hebt met klanten, opdrachtgevers, auditees en je eigen mensen te kunnen samenwerken. De mate waarin je zelf effectief optreedt , bepaalt volgens haar voor het overgrote deel of je succesvol bent als auditor en auditafdeling.

Drs. Nicole van Ladesteijn is communicatieadviseur en communicatietrainer. Zij is gespecialiseerd in Verbindende Communicatie en begeleidt mensen, teams en organisaties bij een meer effectieve communicatie en samenwerking. Zij heeft voor meer dan 60 organisaties gewerkt waaronder vele ministeries, non-profitorganisaties en het bedrijfsleven.
Samen hebben ze het artikel ‘De empathiefactor in de auditpraktijk’ geschreven dat in Audit Magazine, september 2012, is verschenen.
HoofdniveauSubniveauSub-subniveau
CompetentiesCommuniceren met invloedVertrouwensrelaties
CompetentiesOvertuigen en motiveren door samenwerkingSamenwerking
CompetentiesOvertuigen en motiveren door samenwerkingOrganisatiesensitiviteit
NiveauErvaren auditorErvaren auditor
LocatieNaarden (NL) (Toon kaart)
Bijeenkomsten
 VakinhoudelijkAantal urenDatumTijd
Werken aan relaties binnen de auditpraktijk met als effect verbeterde samenwerking en audits met toegevoegde waarde.7828-04-20159:00 - 17:30
Bewust worden van je eigen manier van samenwerken en hoe je effectiever kunt functioneren binnen een auditteam en in samenwerking met de opdrachtgever.6812-05-20159:00 - 17:30

Instituut voor Internal Auditors Nederland

Burg. Stramanweg 102a
1101 AA
Amsterdam
0880037100
Selecteer een bestand aub.