Opleidingen details FRENETTI
FRENETTI QRP-Training "Snel en doelgericht reflecteren voor verpleegkundigen" (ID nummer: 164289)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Algemeen1214-11-2013 t/m 14-11-2014
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Deze training leert je in je eigen werkomgeving snel en doelgericht te reflecteren op alles wat je doet. Hierdoor blijf je continu scherp op kwaliteit en veiligheid, zowel individueel als samen met anderen.

Waarom deze training?
In de zorg komt het steeds vaker op jou aan; dat jij op het juiste moment de juiste beslissing neemt, de juiste handeling verricht en daarover verantwoording aflegt.
Tegelijkertijd wordt de zorg die je moet verlenen steeds complexer. Meer protocollen en richtlijnen; mondiger patiënten, toename van de digitalisering en steeds minder collega’s om jou bij te staan. Hoe zorg jij ervoor dat je stevig in je schoenen blijft staan? En voldoende professioneel kunt handelen? Ook in situaties waar je twijfelt, of die klinisch onzeker zijn?

Wat biedt de training?
In deze training leer je werken met de “Quick Reflective Practice”-methode. Die helpt jou in iedere situatie onmiddellijk en doelgericht te reflecteren, de juiste beslissingen te nemen en te leren van je eigen handelen. De training gaat ook in op continue ontwikkeling en meer specifiek op werk gebaseerd leren. Er wordt ingegaan op reflectie en uitwisseling van ervaringen voor het verbeteren of versterken van de kwaliteit van je (huidige) professionele prestaties.

De QRP-methode
Elke dag verricht je tal van verpleegkundige acties. Met de QRP-methode reflecteer je snel en doelgericht voor, tijdens en na iedere actie aan de hand van de zeven metacognitieve vaardigheden: oriënteren, plannen, monitoren, toetsen, diagnosticeren, bijsturen en evalueren. Bij een juiste toepassing stimuleer je het evidence based werken in de praktijk.

Leertaken en leerdoelen in de training
De centrale leertaak is het (door)ontwikkelen en versterken van je professionele reflectievaardigheden aan de hand van de QRP-methode ten behoeve van de volgende CanMEDS gebieden:
1. Professionalisering en Kwaliteit
2. Communicatie
3. Samenwerking

Na de training
√ Kun je de QRP-methode goed toepassen in de praktijk;
√ Zijn je reflectievaardigheden versterkt;
√ Werk je meer zelfstandig en zelfsturend;
√ Ben je je meer bewust van je eigen kunnen;
√ Ben je meer bekwaam in argumenteren en discussiëren;
√ Ben je beter in staat evidence based te denken en werken;
√ Kun je collega’s adequaat feedback geven;
√ Ben je in staat beter te communiceren en samenwerken met je collega’s.

Werkvorm
Twee interactieve bijeenkomsten van elk één dagdeel. Aan de hand van een praktijkopdracht wordt in de tussenliggende periode van ongeveer vijf weken met de QRP-methode in de praktijk geoefend en worden ervaringen uitgewisseld met andere deelnemers via besloten internetforum.

Opzet training

  • Voorbereidingsopdracht (1 uur)
  • Twee trainingsblokken (2x4 uur fysieke bijeenkomst)
    • Dagdeel 1: 9:00 – 13:00 uur
    • Dagdeel 2: 9:00 – 13:00 uur
  • Praktijkopdracht (4 uur)

Totaal aan studiebelasting uren = 13 uur, waarvan 30 minuten pauze (zelfstudie, contacturen en praktijkopdracht)

Voor wie?
Verpleegkundigen, teamleiders, werkbegeleiders en praktijkopleiders

Vereiste voorkennis
Initiële opleiding verpleegkunde (4/5)

Tijd9:00 - 13:00
Locatie
OpmerkingenLocatie volgt (regio Groningen)

Tijd9:00 - 13:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 13:00
LocatieOegstgeest (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 13:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 13:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 13:00
LocatieOegstgeest (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 13:00
LocatieOegstgeest (NL) (Toon kaart)

FRENETTI: Dienstverlening voor het onderwijs; bedrijfsopleiding en -training

Onze dienstverlening: FRENETTI ondersteunt zowel profit als non-profit organisaties bij trajecten vanaf het ontstaan van een nieuw (innovatief) onderwijskundig idee tot en met het ontwerpen, ontwikkelen, implementeren en evalueren van dat product. Daarbij gebruiken ze onder meer het 4C-ID instructie model voor complexe leertaken en het (p)addie-model. FRENETTI voert ook effectmetingen uit.
Onze producten: FRENETTI ontwikkelde verschillende onderwijskundige modellen, methodieken en trainingen voor het excelleren van professionals. Daarbij richt zij zich op de gezondheidszorg en het onderwijs.
Onze aanpak: FRENETTI staat voor een resultaatgerichte aanpak en gelooft dat dit alleen mogelijk is in nauwe samenwerking met de klant. Daarnaast streeft FRENETTI ernaar om wetenschap en praktijk telkens bij elkaar te brengen. Zij doen daarvoor onder meer wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek.

QRP-Training "Snel en doelgericht reflecteren voor verpleegkundigen":

Kosten: €385,- voor leden van de V&VN en €435,- voor niet-leden. Leermateriaal, koffie en thee zijn inbegrepen. De prijs is inclusief Btw.
U ontvangt na aanmelding per omgaande een bevestiging per mail en een factuur voor het overmaken van de kosten voor deelname aan de training. Uiterlijk een maand voor aanvang van de training moet de betaling ontvangen zijn. Bij minder dan 8 deelnemers zullen wij een alternatieve datum voorstellen of het geld terugbetalen.

Laan van Alkemade 56
2341LK
Oegstgeest
F.M.D. Vasse, MSc BN Laan van Alkemade 56
2341LK
Oegstgeest
0638172527