Opleidingen details GCP Central BV
Online WMO/GCP training KABIZ(NVFZ)-OA-ZA-NVFG (ID nummer: 373027)
E-learning on demand
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Cursus ZA822-10-2019 t/m 21-10-2020
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Iedereen die betrokken is bij de opzet en uitvoer van interventioneel onderzoek met mensen moet aantoonbare Good Clinical Practice (GCP) kennis en ervaring te hebben. Na goed afronden van de online WMO/GCP training voldoet de cursist aan deze eis van ethische commissies en instellingen en is men in staat effectief en kwalitatief hoogwaardig onderzoek uit te voeren volgens de regels van de Wet Medisch wetenschappelijk Onderzoek met mensen en Good Clinical Practice.

Inhoud

In de online WMO/GCP training leren onderzoekers en onderzoeksprofessionals, betrokken bij klinisch onderzoek, alles over de wet- en regelgeving van medisch wetenschappelijk onderzoek. De training richt zich op het vertalen van de wet- en regelgeving naar de praktijk. Zowel de internationale Good Clinical Practice (ICH-GCP) richtlijn, de Europese wetgeving, als de Nederlandse Wet Medisch wetenschappelijk Onderzoek met mensen (WMO) zijn onderwerp van de cursus, waarin de cursist via herkenbare onderzoeksstappen leert over de toepassing van deze wetten en regels in de praktijk. De cursus bestaat uit 7 modules:

0. Introductie

1. Opzet

2. Voorbereiding

3. Start onderzoek

4. Indiening

5. Uitvoer

6. Afronding en archivering

De training behandelt onderwerpen als ethische toetsing, veiligheid, patiënteninformatie en informed consent, omgang met onderzoeksproducten, monitoring, auditing, ethiek, documentatie en verantwoordelijkheden in detail. In de bijlage onderwerpen WMO/GCP training is de volledige inhoud weergegeven.

Doelgroep

De training is geschikt voor arts-assistenten, apothekers, apothekersassistenten, medisch specialisten, research verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, psychologen, gezondheidswetenschappers, paramedici en andere onderzoeksprofessionals die betrokken of verantwoordelijk zijn voor de opzet, uitvoer en afronding van WMO-plichtig onderzoek in Nederland.

Methode

De training is volledig online te volgen via smartphone, tablet of computer en is modulair opgezet. Makkelijk toegankelijk en in te passen in de dagelijkse praktijk van de cursist. Na het volgen van de training ontvangt de cursist een trainingscertificaat en kan men deelnemen aan het afsluitende landelijk WMO/GCP examen, wat klassikaal wordt afgenomen door de Examencommissie Medisch Wetenschappelijk Onderzoek (EMWO).

Duur

De totale studiebelasting bedraagt zo’n 9 uur.

Einddoelen

De drie belangrijkste doelen die worden nagestreefd, zijn:

1. Dat cursisten op effectieve en efficiënte manier de theorie van GCP en WMO wet- en regelgeving leren,

2. Dat cursisten deze kennis kunnen toepassen in de praktijk,

3. Dat cursisten na afloop van de training meer dan 80% score behalen op het WMO/GCP examen (van EMWO) en daarmee aantonen dat ze de theorie van GCP en WMO beheersen en kunnen toepassen op de examencasuïstiek.

De training is geschikt voor arts-assistenten, medisch specialisten, apothekers, apothekersassistenten, research verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, psychologen, gezondheidswetenschappers, paramedici en andere onderzoeksprofessionals die betrokken of verantwoordelijk zijn voor de opzet, uitvoer en afronding van WMO-plichtig onderzoek in Nederland.
E-learning
175
Iedereen die betrokken is bij de opzet en uitvoer van interventioneel onderzoek met mensen moet aantoonbare Good Clinical Practice (GCP) kennis en ervaring te hebben. Na goed afronden van de online WMO/GCP cursus voldoet de cursist aan deze eis van ethische commissies en instellingen en is men in staat effectief en kwalitatief hoogwaardig onderzoek uit te voeren volgens de regels van de Wet Medisch wetenschappelijk Onderzoek met mensen en Good Clinical Practice.
Een overzicht van de ethiek, de regel- en wetgeving en de richtlijnen voor klinisch geneesmiddelenonderzoek:
• beantwoord de vraag hoe om te gaan met de Wet Medisch-Wetenschappelijk Onderzoek met Mensen (WMO) en de Geneesmiddelenwet
• maak kennis met de vertaling van de Europese Clinical Trial Directive naar de WMO en de Nederlandse praktijk
• begrijp de basisbeginselen van de GCP
• leer de huidige en komende richting van de GCP
• maak kennis met de GCP regels voor documentatie, informatie, taken en verantwoordelijkheden van de trialmedicatie apotheker en de apothekersassistent bij het klinisch onderzoek met geneesmiddelen
Nee
De cursus bestaat uit 7 modules:
0. Introductie
1. Opzet
2. Voorbereiding
3. Start onderzoek
4. Indiening
5. Uitvoer
6. Afronding en archivering
 
Ja
 Cursus ZAAantal uren
Basics module 0: Introductie 12
Steps module 1: Opzet11
Steps module 2: Voorbereiding 11
Steps module 3: Indiening 11
Steps module 4: Start Onderzoek 11
Steps module 5: Uitvoer 22
Steps module 6: Afronding & Archivering 11

Iedereen die betrokken is bij de opzet en uitvoer van medisch wetenschappelijk onderzoek met mensen moet aantoonbare Good Clinical Practice (GCP) kennis en ervaring hebben. Na afronden van de online WMO GCP training voldoe je aan de eisen van ethische commissies (METC) en ben je in staat effectief en kwalitatief hoogwaardig onderzoek uit te voeren volgens de regels van de Wet Medisch wetenschappelijk Onderzoek met mensen (WMO) en GCP. 

Bij GCP Central helpen we medisch specialisten, apothekers, apothekersassistenten, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten om goed wetenschappelijk onderzoek te doen. Onze trainingen zijn praktijkgericht, toegankelijk en interactief. Wij bieden online en blended WMO GCP en EU CTR trainingen aan, waarin je GCP leert aan de hand herkenbare praktijksituaties, passend bij jouw rol en dagelijks werk.

Bij ons geen droge theorie in muffe trainingszaaltjes, maar leren door echt te doen. Wanneer dat jou uitkomt. 

 

 

 

 

Keurenplein 41 - A3440
1069 CD
Amsterdam
Postbus 9607 - A3440
1006 GC
Amsterdam
+31 (0)85 130 54 89