Opleidingen details PAOFarmacie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

PAOFarmacie: PIAF Open (ID nummer: 342906)
 (11) 

beoordeling per persoon

 15-3-2019
 26-2-2019
 24-2-2019
 23-2-2019
 20-2-2019
 20-2-2019
 18-2-2019
 18-2-2019
 18-2-2019
 18-2-2019
 18-2-2019
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing vakinhoudelijk OA3,51-2-2019 t/m 31-1-2020
StiPCO3,51-1-2019 t/m 31-12-2019

Korte omschrijving
Tijdens de PIAF Open krijgt u gelegenheid kennis op te doen over veel voorkomende, alledaagse klachten die een grote impact kunnen hebben op de kwaliteit van leven. In deze cursus staan de onderwerpen anemie en vitamine deficiënties centraal. Welke klachten ondervinden patiënten met een anemie en/of vitamine deficiëntie en hoe vindt de diagnostiek plaats? Wat zijn mogelijke oorzaken en behandelopties en hoe wordt de behandeling gemonitord?

U doet vaardigheden op wat betreft klinisch farmaceutisch redeneren en patiëntgericht denken en wisselt ervaringen en tips uit met collega’s.

Leerdoelen
Na de cursus heeft de cursist kennis over:

  • klachten, oorzaken, diagnostiek en behandeling van de verschillende soorten anemie
  • klachten en risico’s, oorzaken, diagnostiek en behandeling van een tekort aan vitamine B1, vitamine B6, vitamine B12, vitamine D
  • werking, bijwerkingen en de plaats van geneesmiddelen in de behandeling van anemie en vitamine deficiënties
  • benodigde monitoring bij behandeling van anemie en vitamine deficiënties
     

Na de cursus kan de apotheker:

  • Voor- en nadelen van mogelijke (aanpassingen in) behandelingen van verschillende typen anemie en vitamine deficiënties benoemen
  • Een praktisch behandeladvies formuleren en onderbouwen voor behandeling en monitoring van anemie en vitamine deficiënties
Openbaar en poliklinische apothekers
Workshop
195 euro excl. BTW
20
Leerdoelen:
Na de cursus heeft de cursist kennis over:
• klachten, oorzaken, diagnostiek en behandeling van de verschillende soorten anemie;
• klachten en risico’s, oorzaken, diagnostiek en behandeling van een tekort aan vitamine B1, vitamine B6, vitamine B12, vitamine D;
• werking, bijwerkingen en de plaats van geneesmiddelen in de behandeling van anemie en vitamine deficiënties;
• benodigde monitoring bij behandeling van anemie en vitamine deficiënties.

Na de cursus kan de apotheker:
• Voor- en nadelen van mogelijke (aanpassingen in) behandelingen van verschillende typen anemie en vitamine deficiënties benoemen;
• Een praktisch behandeladvies formuleren en onderbouwen voor behandeling en monitoring van anemie en vitamine deficiënties.
Nee
Omschrijving
Binnen de “Kleine kwalen, grote impact” cursuscyclus verdiept de apotheker zijn kennis over veelvoorkomende, alledaagse klachten die een grote impact kunnen hebben op de kwaliteit van leven. De apotheker doet vaardigheden op wat betreft klinisch farmaceutisch redeneren en patiëntgericht denken en wisselt ervaringen en tips uit met collega’s.

Tijdens de cursus staan de onderwerpen anemie en vitamine deficiënties centraal. Welke klachten ondervinden patiënten met een anemie en/of vitamine deficiëntie en hoe vindt de diagnostiek plaats? Wat zijn mogelijke oorzaken en behandelopties en hoe wordt de behandeling gemonitord? Aan de hand van casuïstiek wordt geoefend met het formuleren van vragen aan patiënt en arts, het uitvoeren van farmacotherapeutische analyse, het formuleren van concrete, onderbouwde behandeladviezen, inclusief benodigde monitoring.
Tijdens de nabespreking met een internist-ouderengeneeskunde wordt dieper ingegaan op de achterliggende pathofysiologie en mogelijke overwegingen bij de keuze voor mogelijke (niet)-farmacologische interventies. Gezamenlijk wordt gediscussieerd over welke stappen in het klinisch- farmaceutisch denkproces genomen dienen te worden om uiteindelijk tot een behandeladvies te komen die aansluit bij de wensen en behoeften van de betreffende patiënt.
dr. A (Adrianne) Faber
drs. M. (Marieke) Zeeman
Ja
Nee
Hoofdniveau
Farmacotherapie
Medicatiebegeleiding
Tijd8:30 - 13:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd14:00 - 18:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 13:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

 PAOFarmacie
 (466) 

Het Nationaal PAO-centrum Farmacie is een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP), de Vereniging Nederlandse Industrie Apothekers (NIA), de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuisapothekers (NVZA), de faculteit Farmacie (Universiteit Utrecht) en het Universitair Centrum voor Farmacie (Rijksuniversiteit Groningen). De samenwerking heeft gestalte gekregen in de vorm van een stichting. Vertegenwoordigers van betrokken partijen vormen samen het bestuur van de stichting.

Missie
Het Nationaal PAO-centrum Farmacie verzorgt hoogwaardig, onafhankelijk postacademisch onderwijs voor apothekers. Het centrum wil een bijdrage leveren aan 'life long learning' en verdere professionalisering van apothekers in Nederland.
 

Rembrandtlaan 31,
3723 BG
Zeist
030-3040100
Selecteer een bestand aub.