Opleidingen details KNMP
KNMP Districtsledenbijeenkomst: ‘Antistolling: een bloedserieuze zaak’ (ID nummer: 336356)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Cursus ZA213-11-2018 t/m 12-11-2019
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

In navolging op de eerdere reeks Districtsledenbijeenkomsten dit jaar met als thema Goede zorg begint met een goed gesprek, waarin de leden konden kennismaken met consultvoering als nieuwe methode om in gesprek te gaan met de patiënt, willen we in deze reeks DLB’s een specifiek inhoudelijk onderwerp koppelen aan het voeren van een consult. Zo laten we zien hoe veranderingen in medicatie of een verschuiving van zorg naar de apotheek opgepakt kunnen worden richting collega-apothekers,  medezorgverleners en patiënten. Welke afspraken maak je met elkaar, welk gesprek kun je voeren met patiënten met antistollingsproblematiek, wat zijn dan de kritische vragen en welke ondersteuning is hier vanuit KNMP/SFK voor beschikbaar.

 

Doel van deze reeks DLB’s is om apothekers handvatten te geven om expertise op antistolling op te bouwen en over te dragen op de patiënt en medezorgverleners en daar waar noodzakelijk afspraken te maken met voorschrijvers in eerste en/of tweedelijn met als doel de farmaceutische zorg op antistolling te verbeteren

Beroepsgroep
Openbaar apothekers (OA)
openbaar en ziekehuisapothekers
Interactieve presentaties door verschillende sprekers en onderlinge kennisuitwisseling tussen de deelnemers via een workshop.
gratis voor KNMP leden
75
Leerdoelen voor zowel de openbaar als de ziekenhuisapothekers.
• Kennis van de actuele landelijke politieke en beleidsontwikkeling m.b.t. de zorg in het algemeen en de farmaceutische zorg in het bijzonder. Het gaat hierbij om verschillende onderwerpen die apothekers raken op de verschillende terreinen waar zij werkzaam zijn.
• De apotheker is zich bewust van de veranderingen op het gebied van antistolling en de kansen die dit voor de apotheker met zich meebrengt om patiënten hierin adequaat te begeleiden.
• De apotheker herkent patiëntenbegeleiding bij DOAC’s als kans om zichzelf als zichtbare zorgverlener te profileren. Hij heeft handvatten gekregen om zowel het gesprek met medezorgverleners aan te gaan als met de patiënt om te zorgen voor goed gebruik van de medicijnen.
• De apotheker heeft kennis van de stollingscascade en de laatste inzichten t.a.v. antistolling, inclusief DOAC’s.
• De apotheker heeft inzicht in hoe je afspraken kan maken met relevante zorgpartijen over zorg rond antistolling in de eerste en tweedelijn.
• De apotheker heeft inzicht in hoe goed gebruik van antistollingsmiddelen door zijn patiënten kan worden begeleid en hoe resultaten van ingezet beleid kunnen worden vastgelegd.
• De apotheker heeft kennis van de ondersteunende middelen die er zijn om goede zorg te verlenen aan patiënten die behandeld worden met een antistollingsmiddel.
• De apotheker heeft inzicht in de actuele stand van zaken rond de Falsified Medicines Directive (FMD) en de consequenties hiervan.
Nee
In navolging op de eerdere reeks Districtsledenbijeenkomsten dit jaar met als thema Goede zorg begint met een goed gesprek, waarin de leden konden kennismaken met consultvoering als nieuwe methode om in gesprek te gaan met de patiënt, willen we in deze reeks DLB’s een specifiek inhoudelijk onderwerp koppelen aan het voeren van een consult. Zo laten we zien hoe veranderingen in medicatie of een verschuiving van zorg naar de apotheek opgepakt kunnen worden richting collega-apothekers, medezorgverleners en patiënten. Welke afspraken maak je met elkaar, welk gesprek kun je voeren met patiënten met antistollingsproblematiek, wat zijn dan de kritische vragen en welke ondersteuning is hier vanuit KNMP/SFK voor beschikbaar.

Doel van deze reeks DLB’s is om apothekers handvatten te geven om expertise op antistolling op te bouwen en over te dragen op de patiënt en medezorgverleners en daar waar noodzakelijk afspraken te maken met voorschrijvers in eerste en/of tweedelijn met als doel de farmaceutische zorg op antistolling te verbeteren.
1. Dagvoorzitter
Districtsafgevaardigde KNMP (wisselend)
2. Haagse Actualiteit
Gerben Klein Nulent (Voorzitter KNMP)
3. Kennisupdate DOAC’s
Expert (SIG Hart- en vaatziekten)
Jeroen Lukaart, Directeur SFK
4. Inhoudelijke begeleider workshop
Laurien Rook, apotheker (Beleidsmedewerker KNMP) of
Sylvia Blind, apotheker (Beleidsmedewerker KNMP)
5. Moderatoren van workshop
Henk Vermaat (Senior Beleidsmedewerker KNMP) of
Laurien Rook, apotheker (Beleidsmedewerker KNMP)
6. Falsified Medicines Directive (FMD)
Pleuni Tilburgs – Franssen (Beleidsmedewerker KNMP)
Jean Hermans (Clustermanager Beleid & Ontwikkeling KNMP)
7. Professioneel statuut
KNMP bestuurslid (wisselend)
 
Ja
29-11-2018
Tijd09:30 - 12:30
LocatieRoermond (NL) (Toon kaart)

27-11-2018
Tijd09:30 - 12:30
LocatieDordrecht (NL) (Toon kaart)

22-11-2018
Tijd09:30 - 12:30
LocatieAkersloot (NL) (Toon kaart)

21-11-2018
Tijd09:30 - 12:30
LocatieNootdorp (NL) (Toon kaart)

20-11-2018
Tijd09:30 - 12:30
LocatieBathmen (NL) (Toon kaart)

15-11-2018
Tijd09:30 - 12:30
LocatieAssen (NL) (Toon kaart)

14-11-2018
Tijd09:30 - 12:30
LocatieLeusden (NL) (Toon kaart)

13-11-2018
Tijd09:30 - 12:30
LocatieUden (NL) (Toon kaart)

Brancheorganisatie apothekers

Alexanderstraat 11
2514 JL
Den Haag
Postbus 30460
2500 GL
Den Haag
070-3737240