Opleidingen details Twentify
De Taal van de Toekomst (ID nummer: 543524)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene nascholing1130-5-2024 t/m 30-8-2024
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Trainingen gericht op het optimaliseren van het professionaliseren van alle non-verbale communicatietechnieken stem, spraak, mimiek, gebaren en energie, waardoor professionals optimale impact en verbinding maken tijdens het communiceren met klanten, collega's en stakeholders. Het is de EQ-taal waarover we zelden tot nooit iets leren maar die voor maar liefst 70% verantwoordelijk is voor het succes van onze communicatie. Die taal wordt in de toekomst steeds belangrijker omdat we daarmee de menselijke factor in communicatie borgen in deze digitale tijden. Je leert alles over onbewuste beinvloeding, hoe je overkomt op anderen en hoe je anderen kunt 'lezen'.  Daarmee leer je hoe je eigen resultaten soms (onbewust) saboteert en wat er nodig is om daadwerkelijk resultaat te behalen. Onderliggende technieken zijn Evidence Based, ontwikkeld ism universiteiten en gebaseerd op medische, psychologische,  systemische en communicatieve gronden. Thema’s die besproken worden: hoe kom ik over met mijn non-verbale communicatie en stemgeluid, hoe maak ik verbinding met mijn team, welke communicatiestijl laat zich op welke manier lezen, hoe kan ik middels mijn communicatie anderen motiveren en sturen, hoe ga ik om met de schaduwkanten van mensen en kan ik deze positief beïnvloeden. Leiderschap, autoriteit, geloofwaardigheid, presenteren met impact, al deze thema's hangen hiermee samen! Reacties van anderen: 'had ik dit maar op school geleerd', 'ik voel me veel zelfverzekerder', 'mijn communicatieve vaardigheden zijn enorm verbeterd', 'ik heb veel meer invloed gekregen in moeilijke situaties', 'ook mijn thuisfront is blij met hetgeen ik geleerd heb'. 

Vaardigheidstraining
1500
Tarief inclusief twee trainingsdagen, 2 x lunch, koffie/thee/fris en lesmaterialen.
 Diëtisten
 Ergotherapeuten
 Huidtherapeuten
 Logopedisten
 MBB'ers
 Oefentherapeuten
 Optometristen
 Orthoptisten
 Podotherapeuten
De deelnemer reflecteert op eigen verbaal en non-verbaal communicatiegedrag. Hij of zij verwoordt het effect van zijn verhalen en non-verbale communicatie naar andere mensen en komt vanuit deze reflectie tot ontwikkelpunten in eigen communicatie en interactie. De deelnemer reflecteert op de overtuigingen, mentale modellen en drives die meespelen in de wijze waarop hij zich als leider communicatief gedraagt en benoemd hierbij welke aanpassingen zijn communicatie zou versterken. De deelnemer analyseert en oefent de geleerde vaardigheden rondom stem, presentatie en communicatie. De deelnemer weet hoe hij of zij door aandacht te hebben voor communicatiestijlen, het goed lezen van de ander langs de communicatiemodellen, en zorgvuldige keuze van inhoud, tonaliteit, tempo en timing andere mensen Kan beïnvloeden. De deelnemer reflecteert op zijn communicatie gedrag in situatie die lastig zijn binnen de werksituaties, met zijn of haar team, of met andere betrokkenen. Daarin leren zij vanuit hun rol de situatie Actief en positief beïnvloeden om tot een wind - wind situatie te komen, of waarbij op zijn minst relatie verlies wordt voorkomen.
Debby Mureau, communicatietrainer, logopedist, stemspecialist, mediatrainer, auteur
16
34
Tijd10:00 - 16:30
LocatieBunnik (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenTaal Toekomst zorgberoepen

Tijd10:00 - 16:30
LocatieEnschede (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenTaal Toekomst zorgberoepen

Twentify is gespecialiseerd in het trainen van non-verbale communicatie en daarmee het trainen van merkbare beroepsvaardigheden in Emotionele Intelligentie. Vanuit meer dan 25 jaar kennis vergaren en ervaring binnen de psychologie, de medische sector, de media (NOS, RTL, alle regionale omroepen en RPO), universiteiten en binnen de zakelijke markt. Van daaruit zijn unieke en zeer toegankelijke modellen ontwikkeld die inmiddels het onderwijs binnenstromen en zeer goed aanslaan (gemiddelde score een 9,2)  gericht op het bewaken van emotionele intelligentie in een digitale tijd. Waarbij het ontwikkelen van EQ eindelijk concrete handvatten krijgt. Iets dat we nooit leren binnen opleidingen en op school. Twentify doet dat nu middels het trainen van vaardigheden, het meten van hiaten in de communicatie en de boodschap die je - vaak onbewust - uitstraalt. Dit alles gekoppeld aan bestaande en bekende profielen/modellen. Bijvoorbeeld: een strakke mimiek kan door de ander gelezen worden als afstandelijk, terwijl je je dat niet bewust bent. Daardoor word je gedurende je leven gespiegeld in afstandelijkheid door anderen, terwijl de oorzaak (bijvoorbeeld) kan liggen in onzekerheid of gewoonweg culturele gewoonte. Door bewust je eigen patronen te leren zien in je eigen communicatie en die van anderen, te oefenen met vaaardigheden die je niet gewend bent ontdek je een nieuwe versie van jezelf. Daarmee word je meteen ook bekwaam in het zien van verborgen en zichtbare emoties in mensen, het sturen van je eigen communicatie richting meer resultaat, het profileren van je boodschap. Je invloed als schoolleider wordt veel groter, je communicatie doeltreffender. 

Rigtersbleek-Zandvoort 10-1.21
7521 BE
Enschede
0625447919