Opleidingen details Vereniging Ergotherapie Nederland
Timemanagement ‘Baas over eigen tijd in de zorg’ (ID nummer: 538516)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Ergotherapeuten - Scholing627-2-2024 t/m 27-2-2026
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

De training Timemanagement is een ééndaagse cursus over het aanleren van vaardigheden die gaan over prioriteiten stellen, delegeren en tijd efficiënt besteden. De training is gericht op het nemen van persoonlijk leiderschap in het werk, omdat vooral ook veel focus ligt op de eigen overtuigingen en valkuilen die maken dat de tijd niet effectief gemanaged wordt. Gedragspatronen als helder grenzen stellen, beter voor de eigen verantwoordelijkheden en taken opkomen en effectieve zelfzorg komen aan de orde. Naast deze tijdsinvestering worden de cursisten gevraagd om een voorbereidende opdracht te doen welke ongeveer 1,5 uur in beslag neemt. In deze training wordt gebruik gemaakt van zeer concrete methoden uit de NLP methodiek en technieken van andere timemanagement- en leiderschaps-auteurs inzichten (Covey). De cursist gaat naar huis met persoonlijke inzichten en inspiratie om ineffectieve gedragspatronen te veranderen, werkbare tips, trucs en een checklist die uw direct persoonlijke effectiviteit en efficiënt timemanagement zal opleveren.

Doelgroep & gewenst niveau deelnemers

De training is bedoeld voor zorgprofessionals, ergotherapeuten (HBO-geschoold), die werkzaam zijn als ergotherapeut of als kinderergotherapeut. De training is geschikt voor therapeuten uit zowel de eerste als de tweede lijn en past binnen elke behandelsetting. De deelnemer dient voor aanvang van de training de volgende voorbereidende opdrachten te hebben vervuld:

  • weekplanning van vervullende taken en analyse hiervan. De gemiddelde tijdsinvestering van de cursist zal voor deze voorbereiding gemiddeld 1,0 uur in beslag nemen.
  • Online intake formulier over persoonlijke timemanagement uitdagingen en problemen.

Doel van de training

Tijdens de training krijgt de cursist handvatten voor vaardigheden die gaan over beperkende en versterkende overtuigingen, prioriteiten stellen, delegeren, helder communiceren, onderhandelen en tijd besteden aan datgene dat belangrijk is voor jou. Door inzicht te creëren tijdens deze training leert de cursist keuzes te maken met betrekking tot rollen, taken, verantwoordelijkheden, bevoegdheden en tijdbesteding. Dit zorgt ervoor dat zaken sneller, slimmer en effectiever proactief kunnen worden afgehandeld.

Een certificaat van deelname kan worden uitgereikt na het volledig doorlopen van deze dag inclusief de uitwerking van de voorbereidende opdrachten.

Beroepsgroep
Ergotherapeuten
Cursus
395
395 voor leden, 496 voor niet-leden. Indien online versie: 345 voor leden, 445 voor niet-leden
 Ergotherapeuten
- De cursist heeft inzicht in belangrijkste timemanagement valkuilen
- De cursist kan heldere doelen te stellen
- De cursist kan praktische tips integreren
- De cursist kan werkonderbrekingen en activiteiten beter organiseren en plannen
- De cursist heeft inzicht in eigen gedrag mbt grenzen aangeven.
- De cursist leert gedrag- en denkpatronen te keren
- De cursist weet de juiste prioriteiten te stellen
- De cursist maakt eigen actieplan en voert eerste timemanagement acties ter plekke uit.
 
 
Ingrid Smit

Ingrid Smit is internationaal gecertificeerd training in NLP, mastercoach en trainer mBraining en VerticalQ practitioner en is ruim 15 jaar werkzaam als trainer NLP, communicatie- en bewustzijnsontwikkeling. Ingrid Smit heeft een achtergrond als bedrijfskundige (MBA MRE) en heeft ruim 15 jaar in de vastgoedsector gewerkt en zich beziggehouden met beleggen in en het managen van commercieel vastgoed. Sinds 2006 heeft zij zich verdiept in persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Ingrid ondersteunt leidinggevenden en teamleiders om hun managementvaardigheden en -competenties verder te ontwikkelen op het gebied van persoonlijk leiderschap, motivatie- en communicatievaardigheden. Daarnaast is ze specialist in het ontwikkelen en verzorgen van maatwerk trainingen voor teams gericht op doelgerichte en efficiënte samenwerking, conflictmanagement en optimale communicatie.
Tussen 2008 en 2017 is Ingrid mee-eigenaar geweest van trainingsbureau Art2Advance, gespecialiseerd in het verzorgen van open trainingen rond de thema’s samenwerken, timemanagement, communicatie, management en leiderschap, NLP practitioner en master practitioner opleidingen voor professionals, maatwerk teamtrainingen en individuele coaching en duo-coaching.
Naast de NLP methodiek heeft Ingrid zich verdiept in oplossingsgericht werk, systemisch werk, traumahealing, mBraining, VerticalQ Assesment methodieken en de Polyvagaal Theorie.
Sinds 2017 werkt Ingrid als freelance trainer en coach, ondermeer voor trainingsinstituut JBBX en de ErgoAcademie/PPN academie en MAEK Academie en heeft zij talloze NLP practitioner en NLP master opleidingen en kortere cursussen op het gebied van timemanagement, communicatie, teamwork en leiderschap verzorfd. Daarnaast werkt zij voor diverse opdrachtgevers om teamtrainingen, persoonlijke coaching en motivatie-sessies te verzorgen.
www.ingrid-smit.nl
6,25
0
Tijd09:30 - 17:00
LocatieLelystad (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDeze scholing wordt soms ook online aangeboden i.p.v. fysiek op locatie. De eerstvolgende datum (27-2-24) is een incompany. Regulier staat hij weer op de planning voor 29-11-24.

Ergotherapie Nederland is de landelijke Vereniging voor Ergotherapeuten

Orteliuslaan 750 3528 BB Utrecht
3528 BB
UTRECHT
0302628356