Opleidingen details Stichting Symposium4u
ADVANCED NASCHOLING HANDS-ON ECHO MSK SCHOUDER- EN POLSGEWRICHT (ID nummer: 537385)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
MBB'ers - Scholing 4,55-4-2024 t/m 5-7-2024
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Deze advanced nascholing MSK Schouder- en Polsgewricht biedt verdieping van kennis en vaardigheden met betrekking tot de anatomie, pathologie en echografische diagnostische vaardigheden van de genoemde gewrichten. Er wordt specifiek aandacht besteed, aan diverse structuren rondom het schoudergewricht en de daarbij behorende transducerposities.

Advanced nascholing Echografie Schouder
Schouderklachten behoren tot de meest voorkomende klachten van het bewegingsapparaat en de schouder is (binnen de MSK echografie) het meest gescande gewricht. Deze Hands-on training is een “MUST” voor iedere PA’er, AIOS en Radioloog, die zijn/haar patiënten een nog betere zorg wil bieden.

Advanced nascholing Echografie Pols
Deze nascholing/opfrissing geeft een verdieping van de anatomische kennis van het polsgewricht.
Met de juiste transducerposities wordt de scantechniek van b.v. het carpaal tunnel syndroom besproken of krijg je de juiste info om de pezen van het polsgewricht te beoordelen.

Verder wordt er aandacht besteed aan het klinisch redeneren, die het handelen omtrent het verkrijgen van de juiste beeldmateriaal ondersteund. De pathologie wordt besproken d.m.v. echografische beeldvorming, waarna de cursist de anatomie zelfstandig echografisch in beeld brengt.

Na afloop van deze training zal de cursist met meer vertrouwen te werk gaan!

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
ADAP (Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici)Stichting Kwaliteitsregister Paramedici
Nederlandse Associatie van Physician Assistants (NAPA)NAPA / NVBMH
Workshop
495
geheel verzorgd, incl. ervaren docent en MSK Radioloog, modellen, voldoende echo apparatuur, koffie/thee en Limburgse vlaai, lunch en drank
 MBB'ers
Leerdoelen:
*kennis van de voorkomende pathologie van schouder en pols/hand
*uitvoeren van een protocollair echografie onderzoek van schouder en pols/hand
*aan het einde van deze dag, kan de cursist de pezen/spieren en banden van de gewrichten afbeelden en herkennen op het echo-beeld.
* de cursist kan aan het einde van deze dag het traject van de banden/pezen en spieren benoemen
*aan het einde van deze dag kan de cursist verschillende soorten pathologie herkennen. Denk hierbij wat betreft de schouder aan: 8 verschillende afwijkingen die je tegen kan komen in de bicepspeesgroeve. De verschillende entiteiten rondom tendinopathie. De indeling en soorten rupturen en het belang van de plaats en gradering. Pathologie rondom het AC enSC gewricht. De verschillende vormen van impingement .Het beeld van fronzen schoulder en de voorkomende mimickers. Verder komen er nog meerdere pathologien aan bod.
Denk hierbij wat betreft de schouder pols/hand aan .De verschillende verschijningsvormen vn tendinopathie en aandachtspunten. Vormen van triggering die in de pols en vingers met dynamisch onderzoek aan bod komen. Pathologie zoals triggerfingers, carpaal tunnel syndroom,UCL letsel,intersection syndroom en meerdere andere pathologien komen aan bod.
Bestand  
PROGRAMMA.docx11-12-2023 10:3412 KB
Hans van der Weijden en Radioloog Janneke Kanters
4,5
0
Tijd09:00 - 14:45
LocatieAlmere (NL) (Toon kaart)

In december 2010 richtten Armand van Gastel en Kris van Loo Stichting Symposium Parkstad op. Symposium Parkstad hield zich bezig met het organiseren van (voornamelijk) medische symposia en bijeenkomsten. Dit met als doel om een levendige organisatie te zijn waar gasten zowel leerzame als plezierige dagen/avonden beleven. In de beginjaren werden alle activiteiten rondom de regio Parkstad georganiseerd. Enkele jaren later werd besloten om deze regio te verlaten en was sinds 2022 de Poorterij in Zaltbommel de vaste thuisbasis. 

De regio Parkstad hebben wij al lang verlaten, vandaar ook de naamswijziging naar Symposium4u (Symposiumforyou). Deze naam geeft alles weer waar wij voor staan. Wij organiseren evenementen voor jou! Dit omdat al onze gasten (deelnemers, sprekers en sponsoren) de belangrijkste factoren binnen al onze te organiseren evenementen zijn.

Bij deze naamswijziging hoort ook een nieuw begin! Mede daarom gaan we onze symposia vanaf 2024 in Cultura te Ede organiseren.

 

Eurenderweg 58
6417 SH
Heerlen
0623544629