Het programma van de masteropleiding MIRO bestaat uit drie basis onderwijseenheden met een totaal van 30 ECTS, vakspecialistische onderwijseenheden met een totaal van 30 ECTS en de masterthesis van 30 ECTS.
Tot de basis onderwijseenheden behoren:
Research Methods (10 ECTS);
Law, Ethics, Philosophy Sociology (10 ECTS);
Professionele Ontwikkeling (10 ECTS).
De vakspecialistische onderwijseenheden hebben betrekking op vakspecialistische verdieping en verbreding met betrekking tot de medische beeldvorming, radiotherapie, kwaliteitszorg, leiderschap en onderzoek.
Een breed pallet aan vakspecialistische onderwijseenheden wordt ook door externe partners (Fontys hogescholen, University College Dublin ) aangeboden. De examencommissie beoordeelt het niveau en kwaliteit van deze onderwijseenheden. Als voorwaarde wordt gesteld dat deze onderwijsheden binnen het aanbiedende instituut op masterniveau (EQF7) zijn gevalideerd. Indien de kwaliteit en het niveau voldoen aan de criteria zal de examencommissie, conform de OER, toestemming verlenen tot het volgen van deze onderwijseenheden en het op deze wijze behalen van studiepunten.
De basis onderwijseenheden Research Methods en Law, Ethics, Philosophy Sociology maken deel uit van de onderzoekslijn binnen de opleiding.
Tijdens de onderwijseenheid Master Thesis voert de student zelfstandig een praktijkgericht onderzoek uit. Voor deze fase geldt een studiebelasting van 30 ECTS. Het praktijkgericht onderzoek betreft “toegepast onderzoek” met betrekking tot het gebied van medische beeldvorming/radiotherapie of een daaraan gerelateerd terrein.
Body of Knowledge and Skills master Medical Imaging / Radiation Oncology
De master MIRO bezit adequate kennis en vaardigheden op het gebied van medische beeldvorming en radiotherapie, binnen het domein waarbinnen hij werkzaam is. Hij past deze kennis en vaardigheden, binnen het betreffende domein, waar mogelijk evidence based toe.
• Heeft verdiepende kennis van de relevante vakspecifieke technische aspecten, anatomie, pathofysiologie, pathologie en anatomische/pathologische beeldherkenning, om als expert te kunnen optreden;
• Kan deze kennis toepassen in nationale en internationale omstandigheden ter verbetering van bestaande werkmethoden, het ontwikkelen van nieuwe werkmethoden en het opstellen van diagnose en behandel protocollen;
• Kan praktische vaardigheden inzetten voor het uitvoeren van domein relevante diagnostische onderzoeken en therapeutische behandelingen;
• Heeft kennis van juridische en ethische aspecten met betrekking tot de medische beeldvorming en radiotherapie;
• Heeft kennis van de medische beeldvorming en radiotherapie in een Europese context, waaronder de culturele en sociale invloeden;
• Is in staat kritisch en analytisch te acteren in zowel de beroepsuitoefening als bij het raadplegen van literatuur;
• Is in staat relevante kennis te presenteren binnen een multidisciplinair team of doelgroep;
• Heeft kennis van onderzoeksmethodieken met betrekking tot medisch wetenschappelijk en toegepast onderzoek;
• Heeft kennis van statistische begrippen en kan statistische analysemethoden toepassen;
• Is in staat reflectie toe te passen in zowel zijn werkzaamheden als bij zijn studie;
Bij de beschreven Body of Knowledge en Skills zijn competenties geformuleerd (onvoldoende ruimte om de eindkwalificaties hier te beschrijven).