Opleidingen details Stichting Symposium4u
ECHO Abdomen Hands-on training (ID nummer: 532768)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
MBB'ers - Scholing 214-12-2023 t/m 14-3-2024
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

De MBB'er bijscholen in specifiek echo abdomen gericht op Lever/Galblaas/appendix en darmwand 

De avond wordt verdeeld over 45minuten plenair, waarbij er aandacht is voor anatomie en pathologie van de genoemde organen.

Na het plenaire gedeelte wordt de groep verdeeld over kleine groepjes waarbij iedereen zelf kan trainen in het weergeven van de juiste beeldvorming van de organen in het abdomen

Beroepsgroep
MBB’ers
Workshop
0
Deelname aan deze avond is gratis. Inschrijven verplicht.
 MBB'ers
Tijdens de plenaire sessie wordt de anatomie en pathologie van het abdomen besproken.

Tijdens de daadwerkelijke hands-on wordt door de deelnemer onder begeleiding van deskundigen, getraind in het weergeven van de juiste anatomie. Daar de modellen (op dit moment) geen klachten hebben van de genoemde organen, is het trainen in het zien van pathologie een toevalsbevinding.

Hierbij wordt met name ingegaan op leveranatomie en pathologie. Voor de pathologie worden de meest voorkomende zaken besproken. (focale) steatose, cirrose, HCC, hemangiomen, adenomen, portaal flow, revascularisatie.
Daarnaast wordt een deel van de galblaas meegenomen denk hierbij aan pathologie zoals cholecystitis, lithiasis, adenomyomatosus en bijvoorbeeld enkele witte raven zoals een mirrizzi syndroom.
Na de lever en de galblaas zal er een korte introductie en enkele tips worden gegeven bij het opsporen van een appendix en wanneer het nu daadwerkelijk een appendicitis is, waar letten we dan op?

Afsluiten wordt er gegeven naar de darmstructuren, welke wanden kunnen we onderscheiden en welke pathologie herken ik waar? Bijvoorbeeld gastroenteritiden, bacteriele/virale infecties, IBD.
Bestand  
Avondprogramma Hands.docx2-11-2023 12:4912 KB
Dr. I. Houben
2
0
Tijd19:00 - 21:00
LocatieBest (NL) (Toon kaart)

In december 2010 richtten Armand van Gastel en Kris van Loo Stichting Symposium Parkstad op. Symposium Parkstad hield zich bezig met het organiseren van (voornamelijk) medische symposia en bijeenkomsten. Dit met als doel om een levendige organisatie te zijn waar gasten zowel leerzame als plezierige dagen/avonden beleven. In de beginjaren werden alle activiteiten rondom de regio Parkstad georganiseerd. Enkele jaren later werd besloten om deze regio te verlaten en was sinds 2022 de Poorterij in Zaltbommel de vaste thuisbasis. 

De regio Parkstad hebben wij al lang verlaten, vandaar ook de naamswijziging naar Symposium4u (Symposiumforyou). Deze naam geeft alles weer waar wij voor staan. Wij organiseren evenementen voor jou! Dit omdat al onze gasten (deelnemers, sprekers en sponsoren) de belangrijkste factoren binnen al onze te organiseren evenementen zijn.

Bij deze naamswijziging hoort ook een nieuw begin! Mede daarom gaan we onze symposia vanaf 2024 in Cultura te Ede organiseren.

 

Eurenderweg 58
6417 SH
Heerlen
0623544629