Opleidingen details Medilex BV
Motiverende gespreksvoering bij gewichts- en eetproblemen (ID nummer: 526759)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Diëtisten - Scholing104-4-2024 t/m 4-7-2024
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Gedragsverandering naar een gezonder eetpatroon en gewicht is voor mensen met onder- en overgewicht erg moeilijk. Ze verbergen hun eetprobleem of minimaliseren de gevolgen ervan. Er is vaak een lange periode van motivering nodig voordat ze hulp accepteren of uw adviezen opvolgen.

Motiverende Gespreksvoering (MGV) is een communicatietechniek die is ontwikkeld om mensen te helpen hun eigen motivatie te ontdekken en te versterken om gedragsverandering te bewerkstelligen. Het is een empathische, cliëntgerichte benadering die zich richt op het verkennen van ambivalentie bij mensen en het bevorderen van hun bereidheid om positieve stappen te zetten in de richting van gezond gedrag.

Deze cursus biedt deelnemers de vaardigheden en inzichten die nodig zijn om effectief en respectvol met individuen te communiceren over gedragsverandering, in het specifiek over een gezonder eetpatroon en gewicht.

Het doel van de cursus is om deelnemers te voorzien van praktische kennis en vaardigheden om effectief en empathisch te communiceren met individuen die overwegen gedrag te veranderen. De cursus richt zich op het leren herkennen en benutten van de intrinsieke motivatie van cliënten, het verminderen van weerstand en het vergroten van de bereidheid tot verandering.

Na afronding van de cursus zijn deelnemers in staat om MGV toe te passen in hun professionele praktijk om anderen te ondersteunen bij het nemen van positieve stappen richting een gezonder en meer bevredigend eetpatroon en -gewicht.

Cursus
945
Uw investering voor deze cursus is € 945,- (excl. btw) inclusief heerlijke lunch, hand-outs, digitale naslagwerk en koffie/thee.
 Diëtisten
 Ergotherapeuten
 Oefentherapeuten
-Praktische kennis opdoen en vaardigheden toepassen om effectief en empathisch te communiceren
-Leren herkennen en benutten van de intrinsieke motivatie van cliënten
-Het verminderen van weerstand en het vergroten van de bereidheid tot verandering
-Vaardigheden toepassen in de praktijk om anderen te ondersteunen bij het nemen van positieve stappen richting een gezonder eet- en gewichtspatroon
Hilde Jans is psycholoog en trainer gespecialiseerd in gedragsverandering, persoonlijke effectiviteit en MGV
11
0
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenInteractief en praktisch
Bijeenkomsten
 Diëtisten - ScholingDatumTijd
Dag 1: Ontdek de kracht van MGV voor eetstoornissen en gewichtsproblemen504-04-202409:30 - 16:00
Dag 2: Overwin weerstand en creëer blijvende verandering bij MGV518-04-202409:30 - 16:00

Medilex heeft meer dan 30 jaar ervaring in het organiseren van studiedagen, opleidingen en cursussen voor de gehele zorg en welzijnssector. Door de onafhankelijke werkwijze van Medilex varieert het aanbod studiedagen van complexe beleidsmatige vraagstukken tot oplossingen voor de werkvloer. Van jeugdzorg tot ouderenzorg, van eerstelijns praktijk tot ziekenhuis, van werkplezier tot WZD, van individuele aanmeldingen tot groepsaanmelding. Wij zijn uw nascholingspartner op allerlei gebied. Wij zijn erkend STAP-aanbieder, waardoor onze meerdaagse scholingen met STAP-subsidie gevolgd kunnen worden. 

Wij vinden het belangrijk dat onze deelnemers onze programma’s ervaren als direct toepasbaar, interactief en actueel. Medilex organiseert kennis – onafhankelijk, deskundig en met oprechte aandacht:

  • Onafhankelijk – onze programma’s worden onafhankelijk, in eigen beheer, samengesteld zonder enige manier van sponsoring. Thema’s worden van meerdere kanten belicht waardoor de deelnemer zich een objectief beeld kan vormen.

  • Deskundig – dankzij onze organisatorische én inhoudelijke deskundigheid ontwikkelen wij kwalitatief hoogwaardige programma's.

  • Oprechte aandacht – wij zijn betrokken en benaderen met oprechte aandacht deelnemers, sprekers en elkaar.

Wij staan achter onze cursisten, onze sprekers en ons team! 

Wij streven ernaar met behulp van de input van sprekers en deelnemers onze programma's voortdurend te verbeteren. 

 

Bascule 5
3981PH
Bunnik
(030) 69 33 88 7