Opleidingen details Pro Education BV
Prothesetraining (ID nummer: 522416)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Ergotherapeuten - Scholing4911-10-2023 t/m 11-10-2025
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Amputatie van een (deel van een) ledemaat is van een andere orde dan de meeste klachten waarvoor een cliënt naar de therapeut verwezen wordt. Er wordt dan ook een beroep gedaan op andere kennis en vaardigheden. In deze cursus verkrijg je inzicht in de technische mogelijkheden van prothesen, biomechanica en pasvorm, maar leer je ook trainingsdoelen en behandelplannen te formuleren. In het praktijkdeel van de cursus werken we veel met cliëntendemonstraties. Hierdoor ontstaat een dynamisch en zeer praktijkgericht programma dat je kennis van prothesen aanzienlijk verbreedt.

Resultaat

  • Je kent de technische mogelijkheden van prothesen en de biomechanica van prothesekokers
  • Je kunt een keuze maken tussen de verschillende soorten prothesevoeten en -knieën op basis van de hulpvraag van de patiënt
  • Je kunt inschatten wat de mogelijkheden zijn van de patiënt en de prothese, om zo duidelijke trainingsdoelen en een behandelplan te formuleren
  • Je kunt beoordelen wat de juiste pasvorm en uitlijning van de prothese is
  • Je weet de patiënt zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de prothesetraining door voorbereidende therapie
  • Je geeft prothesetraining

Doelgroep

Deze boeiende cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten en oefentherapeuten Mensendieck en Cesar, die werkzaam zijn in verpleeghuizen en algemene ziekenhuizen met revalidatiemogelijkheden voor geamputeerden.

Aanpak

Uiteraard is het de bedoeling dat je de verworven kennis en vaardigheden kunt implementeren in je eigen beroepspraktijk. Daarom maakt de docent gebruik van workshops met cliënten, discussies en praktische oefeningen. Deze cursus onderscheidt zich van andere door de bereidheid van geamputeerden om als vrijwilliger/model de praktijklessen te ondersteunen.

Cursus
2047,50
Lesgeld
€ 1.650,-
Studiemateriaal
€ 125,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 125,-
Locatiekosten
€ 147,50
Totaalprijs excl. BTW
€ 2.047,50
 Ergotherapeuten
 Oefentherapeuten
Na het volgen van de lessen en het bestuderen van de theorie kun je:

- De theoretische basiskennis met betrekking tot amputatie en prothese beschrijven.
- De biomechanica van prothesekokers beschrijven en toepassen in de praktijk.
- Inschatten wat de mogelijkheden zijn van de patiënt en de prothese, om zo duidelijke prothesekeuzes, trainingsdoelen en een behandelplan te formuleren.
- Beoordelen wat de juiste pasvorm en uitlijning van de prothese is in een samenwerking met de orthopedisch instrumentmaker.
- De patiënt zo optimaal mogelijk voorbereiden op de prothesetraining door voorbereidende therapie en zwachtelen en prothesetraining geven.
- De gang analyseren en de oorzaken van gangafwijkingen bij prothesepatiënten herkennen.
Bestand  
Programma.docx25-7-2023 11:1228 KB
Jos Deckers is jarenlang als fysiotherapeut werkzaam geweest in revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek en is coauteur van het boek Ganganalyse en looptraining voor de paramedicus. Daarnaast is hij betrokken bij tal van symposia en cursussen rond prothesetraining en ganganalyse.

Cor van Velzen is medisch instrumentmaker in revalidatiecentrum Heliomare.
30
19
Tijd09:30 - 17:00
Locatie

Tijd09:30 - 17:00
Locatie

Tijd09:30 - 17:00
LocatieWijk aan Zee (NL) (Toon kaart)

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen.  Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad.

Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.

Marathon 7
1213 PD
Hilversum
Postbus 447
1200 AK
Hilversum
020-5677999