Opleidingen details Pro Education BV
Gezond met Health at Every Size (ID nummer: 520249)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Diëtisten - Scholing1,519-9-2023 t/m 19-9-2025
Ergotherapeuten - Scholing1,519-9-2023 t/m 19-9-2025
Logopedisten - Scholing1,519-9-2023 t/m 19-9-2025
Oefentherapeuten - Scholing 1,519-9-2023 t/m 19-9-2025
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

In onze huidige dieetcultuur staat gewichtsverlies gelijk aan het bevorderen van de gezondheid. Maar is gewichtsverlies wel zo gezond? En is het noodzakelijk om de gezondheid te bevorderen? Dit zijn vragen waar paramedici zich steeds meer mee bezighouden. Net als met de kwestie van therapietrouw en de vraag of er andere behandelplannen aangeboden moeten worden waar patiënten zich mogelijk beter in kunnen vinden, zoals een gewichtsneutrale aanpak. Tijdens het webinar Gezond met Health at Every Size verdiep je je in de laatste ontwikkelingen op dit gebied en doe je kennis op over HAES, een evidence-based gewichtsneutrale beweging waar steeds meer paramedici de meerwaarde van inzien. Toch is het gewichtsneutrale perspectief nog grotendeels onbekend in de praktijk van paramedici, ondanks de wetenschappelijke onderbouwing. Met dit webinar zorg je dat daar langzaam maar zeker verandering in komt!

Resultaat

  • Je onderkent wat er mankeert aan het huidige gewichtsgecentreerde redeneren in de paramedische praktijk
  • Je kunt beargumenteren wat de meerwaarde is van een gewichtsneutrale aanpak voor de paramedische praktijk
  • Je kunt een nadere toepassing bepalen voor het gebruik van gewichtsneutrale hulpmiddelen in je eigen praktijk
  • Je bent in staat het nut van een gewichtsneutrale aanpak voor je eigen paramedische praktijk te evalueren

Doelgroep

Dit webinar is ontwikkeld voor eerste- en tweedelijns paramedici die hun kennis over de gezondheid en de lichamen van hun patiënten willen verbreden. Er is geen specifieke voorkennis benodigd.

Aanpak

Tijdens dit webinar krijg je inzicht in een gewichtsneutraal perspectief en leer je dit perspectief te hanteren. Je verdiept je in HAES, de dieetcultuur en afgeleiden van HAES, zoals intuïtief eten. In de voorbereiding wordt de relevante kennis doorgenomen, waardoor de cursus op toepassingsniveau kan aanvangen. Aan de hand van casuïstiek worden reële beroepssituaties getraind. Hierbij staat steeds jouw eigen beroepspraktijk centraal. Ook is er veel gelegenheid om kennis en ervaringen met medecursisten uit te wisselen.

Het webinar wordt verzorgd in een groep van 20 tot 40 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 1,5 uur, waarvan 1,5 contacturen en 0 uur zelfstudie.

Cursus
25
Lesgeld
€ 25,-
Totaalprijs excl. BTW
€ 25,-
 Diëtisten
 Ergotherapeuten
 Logopedisten
 Oefentherapeuten
Na het volgen van de lessen en het bestuderen van de theorie kun je:

- onderkennen wat er mankeert aan het huidige gewichtsgecentreerde redeneren in de paramedische praktijk.
- beargumenteren wat de meerwaarde is van een gewichtsinclusief aanpak voor de paramedische praktijk.
- een nadere toepassing voor gebruik van gewichtsinclusief hulpmiddelen in je eigen praktijk bepalen.
- het nut van een gewichtsinclusieve aanpak voor je eigen paramedische praktijk evalueren.
Bestand  
Programma.pdf4-7-2023 9:4356 KB
In elke cursus zijn de professionals van groot belang. Dit webinar wordt verzorgd door dr. Femke Buwalda, psycholoog en diëtist. Zij is de auteur van Bite me: met intuïtief eten en zelfacceptatie naar een gezond leven, een boek over dieetcultuur en intuïtief eten, gebaseerd op het HAES-gedachtegoed.
1,5
0
Tijd19:30 - 21:00
Locatie

Tijd19:30 - 21:00
Locatie

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen.  Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad.

Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.

Marathon 7
1213 PD
Hilversum
Postbus 447
1200 AK
Hilversum
020-5677999