Opleidingen details ACTA Dental Education B.V. / Quality Practice
Webcast: Congres Up-to-date (ID nummer: 518944)
 (0) 

Beoordeling per persoon

E-learning on demand
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing1,519-7-2023 t/m 18-7-2026
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

De webcast is een opname over het Congres Up-to-date van 23-4-2022 

De laatste 2 jaar heeft het Coronavirus gedomineerd, waardoor mondzorgverleners werden geconfronteerd met zaken als lock-downs, beperkende maatregelen en extra hygiënemaatregelen. Enerzijds ontstaan er nu, door het in dienst nemen van tandartsen, mondhygiënisten en hulppersoneel, grote ketens die de mondzorg exploiteren. Anderzijds ervaart de tandarts juist een tandartsentekort. De mondzorgverlener moet zich nog meer kunnen aanpassen dan voorheen. Dit is een eigenschap die de meeste mensen niet erg kunnen waarderen, maar zoals Einstein al zei: “als je doet wat je deed, krijg je wat je deed’’.

De webcast brengt een scala aan veranderingen binnen de mondzorg in beeld en biedt u, vanuit verschillende invalshoeken, perspectief om die veranderingen te doorstaan en zo plezier te houden in het werk. 

Op 23-4-22 heeft het congres Up-to-date plaatsgevonden waar een webcast voor is gemaakt.

In de webcast zijn de volgende lezingen en workshop te zien:
Lezing 1, door ABN AMRO: Transfersommen in de dentale wereld
Lezing 2, door Peter Beek: Sport en (of?) bewegen: nuttige inzichten voor een gezond leven
Lezing 3, door Wil van der Sanden: Richtlijnen in de mondzorgpraktijk
Lezing 4, door Marcel Levi: Een jaarlijkse APK-keuring voor je gezondheid?
Workshop door Jeroen Veldhuis: Digitale workflow binnen de tandartspraktijk en het laboratorium

Lezing 1, door ABN AMRO: Transfersommen in de dentale wereld
De markt voor overnames in de mondzorgsector is volop in beweging. Maar leidt het rijgen van al deze kralen aan de keten wel tot het gewenste succes? Is er naast deze miljoenenaankopen door ketens straks nog ruimte voor de onafhankelijke groepspraktijk? En wanneer is de koopwoede bij de ketens gestild? Kortom, hoe ziet het landschap van mondzorgpraktijken er straks uit? Verandert alles wat ketens aanraken in goud, en is er dan nog voldoende ruimte voor millennials om zelfstandig te ondernemen in de huidige markt?

Lezing 2, door Peter Beek: Sport en (of?) bewegen: nuttige inzichten voor een gezond leven
Zonder lichamelijke beweging krijgen we niks voor elkaar in de wereld. Bewegen heeft een heilzame werking en te weinig bewegen brengt onze gezondheid in gevaar. Maar hoe zorgen we ervoor dat we voldoende blijven bewegen en zo gezond mogelijk van lichaam en geest blijven gedurende onze levensloop? Door op het werk achter een bureau te staan in plaats van te zitten? Door dagelijkse het ommetje van Erik Scherder te lopen? Of door een weekend warrior te worden in een sport die ons leuk of uitdagend lijkt? En hoe houden we dit dan vol? Tijdens de lezing worden er op deze vragen wetenschappelijk verantwoorde antwoorden gegeven. Deze stellen ons in staat om verstandige en passende keuzes te maken omtrent (sportief) bewegen, tijdens het werk én in onze vrije tijd.

Lezing 3, door Wil van der Sanden: Richtlijnen in de mondzorgpraktijk
Oude vragen behoeven vaak nieuwe antwoorden. Dit geldt ook in de mondzorg. Immers, de vertrouwde aanpak die altijd goed werkte, blijkt bij nader inzien soms toch beperkingen te hebben. Aan de andere kant zijn nieuwe inzichten niet per definitie beter. Praktijkrichtlijnen helpen ons om overzicht te houden of te krijgen in wat werkt en wat niet. Deze lezing brengt in kaart hoe praktijkrichtlijnen u kunnen helpen om up-to-date te blijven en hoe deze u kunnen ontzorgen in de dagelijkse praktijk.

Lezing 4, door Marcel Levi: Een jaarlijkse APK-keuring voor je gezondheid?
De geneeskunde maakt momenteel razendsnelle en indrukwekkende veranderingen door. Ziektes die enkele jaren geleden nog nauwelijks te behandelen waren, kunnen tegenwoordig soms geheel genezen worden. Helaas is nog lang niet alles goed te behandelen, en soms wordt een ziekte pas in een zodanig laat stadium opgemerkt, dat er niets meer aan gedaan kan worden. Terecht vraagt men zich dan af of een eerder gestelde diagnose ervoor had kunnen zorgen dat behandeling misschien wel beter mogelijk was geweest. Dus waarom niet regelmatig een check laten uitvoeren op de aanwezigheid van beginnende ernstige ziektes, zoals kanker en hart- en vaatziekten? Of gewoon jaarlijks door een total body scan? Het klinkt aanlokkelijk, maar de praktijk is helaas weerbarstiger. In het algemeen hebben deze periodieke checks meer nadelen dan voordelen. Zo leiden deze nauwelijks of nooit tot enige gezondheidswinst en soms zelfs tot schade.

Workshop door Jeroen Veldhuis: Digitale workflow binnen de tandartspraktijk en het laboratorium
Het tandtechnisch laboratorium is het afgelopen decennium geëvolueerd van een ambachtelijk bedrijf naar een semi-industriële onderneming. Aan de hand van een presentatie geven we u up-to-date informatie over de mogelijkheden van de digitale workflow binnen de tandartspraktijk en het tandtechnisch laboratorium. U krijgt inzicht in de gehele workflow en alle indicaties die vandaag de dag digitaal te vervaardigen zijn, met daarbij speciale aandacht voor de digitale prothese.
 
Hoofdniveau
Praktijkorganisatie
Tandheelkunde algemeen
Algemene scholing
 ACTA Dental Education B.V. / Quality Practice
 (516) 

Nascholing voor tandarts en mondhygiënist
 

ACTA-gebouw Gustav Mahlerstraat 3004 T.a.v. ACTA Dental Education B.V. Kamer 0Z-93
1081 LA
Amsterdam
020-5980308