Opleidingen details Stichting Iona Reizen
Retraite & studieweek Iona Community (ID nummer: 518218)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Levensbeschouwing en Spiritualiteit1011-5-2024 t/m 10-5-2025
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

De Stichting Iona Reizen organiseert en begeleidt retraite- en studiereizen naar de Iona Community in Schotland. Deelnemers maken kennis met het dagelijkse leven van de Community. Daarbij past een nadere introductie in de Keltische spiritualiteit, alsmede een inleiding in de geschiedenis van deze bijzondere oeroude tak van christendom vanaf de woestijnvaders en missionaris Columba. De reis naar - en van het eiland, alsmede het verblijf op Iona kunnen worden beschouwd als een spirituele pelgrimage. 

Het gaat in deze retraite en pelgrimage om kennismaking, verdieping, verstilling, verwerking en persoonlijke groei. Het is aan deelnemers om a) leerdoelen te formuleren en b) hun eigen studietraject te managen c) een verslag te schrijven. De Stichting begeleidt de deelnemers op hun pelgrimage; de begeleiders kunnen zo nodig advies of feedback geven. 

Bijzonder is dat ieder verblijf op Iona een bijvangst kent, in de vorm van een ontmoeting, een ervaring (experience), een vergezicht. Het is aan de deelnemers zelf om deze gift te koesteren. Daar worden geen punten voor gegeven. Het betekent wel dat de ontmoeting met het leven op Iona de bezoeker boven zichzelf uit "tilt".....

 

Wilco van Wakeren, Jaap Knoop en Paul van der Waal
30
Bestand  
programma iona 24 skgv.doc13-6-2023 9:3715 KB
LocatieIsle of Iona (GB) (Toon kaart)

Organiseren van 6 daagse retraite-reis naar Iona. Verblijf, en participatie, in de Iona community te Schotland. Pelgrimage, liturgie, vieringen, studie Keltische christelijke spiritualiteit nav het boek van Prof Ian Bradley.

 

IONA REIZEN

Willem Alexanderstraat 24
5671XB
Nuenen
0645454864