Opleidingen details Zorgplan Expertisecentrum
Poolcarrousel 2023 (ID nummer: 505040)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Ergotherapeuten - Scholing69-5-2023 t/m 9-8-2023
Oefentherapeuten - Scholing 69-5-2023 t/m 9-8-2023
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie in principe ingegeven door de opleider. U kunt echter zelf ook presentie invoeren.

Hoe kunnen we samen werken aan de kwaliteit van mobiliteitshulpmiddelenzorg voor Wlz-cliënten? De mobiliteitshulpmiddelen en jij als indiceerder spelen daar een belangrijke rol bij! Want zoals je weet zijn steeds meer Wlz-cliënten afhankelijk van dergelijke hulpmiddelen. 

De poolcarrousel is een eendaags evenement dat samen met de zorgkantoren, fabrikanten en onze leveranciers wordt georganiseerd op 9 verschillende locaties, verdeeld over het land. 

De fabrikanten van de hulpmiddelen geven je inzicht in de toepassingsmogelijkheden van hun producten, de relatie tussen stoornissen in lichaamsfuncties/anatomische eigenschappen en de biomechanische aspecten van zitten, zitondersteuning en voortbeweging. Daarbij beantwoorden ze al je vragen en ga je praktisch met de hulpmiddelen aan de slag.

Om de effectiviteit van de poolcarrousel te vergroten is de e-learning “de Mobiliteitsgids” eraan gekoppeld. De Mobiliteitsgids geeft inzicht in de mobiliteitshulpmiddelen die in de Wlz instellingen worden gebruikt en waarop bovenbudgettair aanspraak kan bestaan. De online gids laat per klantprofiel zien welke productcategorie hulpmiddelen daarbij past en wat de functies en mogelijkheden van de producten zijn. Daarmee kan door indiceerders en adviseurs objectief, de meest adequate oplossingsrichting voor cliënten worden gekozen. Doe deze basiskennis op voor deelname. Daarmee wordt de poolcarrousel doelgerichter en effectiever. 

Doel van de Poolcarrousel
Het doel van de Poolcarrousel is het vergroten van kennis over en de toepassing van de Wlz-mobiliteitshulpmiddelen, zitsystemen en hulpaandrijvingen bij indiceerders, adviseurs en medewerkers van de zorgkantoren. Het gaat hierbij om de voorzieningen die onderdeel zijn van het voorkeurspakket van de zorgkantoren. Dit zal een positief effect hebben op de onderlinge samenwerking en op de kwaliteit van de mobiliteitshulpmiddelenzorg voor Wlz-cliënten. 

 

 

 

 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau fysiotherapieFysiotherapie portaal
ErgotherapeutenStichting Kwaliteitsregister Paramedici
Keurmerk Fysiotherapie therapeutenregisterFysiotherapie portaal
KwaliteitsRegister FysiotherapieFysiotherapie portaal
Oefentherapeuten Cesar en MensendieckStichting Kwaliteitsregister Paramedici
Symposium
90,00
Naast deelname aan de poolcarrousel, krijgen de deelnemers ook 1 jaar lang toegang tot de e-learning De Mobiliteitsgids.
 Ergotherapeuten
 Oefentherapeuten
Algemeen:
- Inzicht hebben in de meest recente beleidsontwikkelingen; onder andere de voorgenomen wijzigingen van landelijke richtlijnen en evt aanpassing van administratieve processen zoals die zijn vastgelegd in het rolstoelprotocol.

Workshops
• Wat is de doelgroep gebruikers? En wat zijn de hulpvragen, functioneringsproblemen en functie eisen van deze doelgroep, in relatie tot het type mobiliteitshulpmiddel, hulpaandrijving of zitsysteem?
• Wat zijn de producteigenschappen (USP’s) van het mobiliteitshulpmiddel, de hulpaandrijving of het zitsysteem?
• Wat zijn de toepassingsmogelijkheden voor de doelgroep?
• Praktische toepassing, tips, tricks en vaardigheidstraining. Indiceerders gaan actief met de producten aan de slag.
Bestand  
Programma rolstoelcarrousel 2023.docx13-3-2023 12:1420 KB
De docenten zijn afkomstig van de verschillende fabrikanten en leveranciers van hulpmiddelen. De docenten zijn op het momenten van aanvragen nog niet allemaal definitief. De dagen zijn samen opgezet met de fabrikanten en leveranciers en de onderwerpen zijn in overleg gekozen. Per workshop zal de docent aangewezen worden die de meeste kennis heeft op dat gebied.
7
0
Tijd08:30 - 16:30
LocatieKapelle (NL) (Toon kaart)

Tijd08:30 - 16:30
LocatieAlmelo (NL) (Toon kaart)

Tijd08:30 - 16:30
LocatieEelde (NL) (Toon kaart)

Tijd08:30 - 16:30
LocatieMaastricht (NL) (Toon kaart)

Tijd08:30 - 16:30
LocatieHouten (NL) (Toon kaart)

Tijd08:30 - 16:30
LocatiePurmerend (NL) (Toon kaart)

Tijd08:30 - 16:30
LocatieRaamsdonksveer (NL) (Toon kaart)

Tijd08:30 - 16:30
LocatieWaddinxveen (NL) (Toon kaart)

Tijd08:30 - 16:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Zorgplan - de kracht van kennis!

De Nederlandse verzorgingsstaat geeft ons ontzettend veel mogelijkheden om mensen met een zorgvraag goed te helpen. Maar wat is nu de beste keuze? En hoe vind je je weg tussen al die hulpmiddelen, subsidies, wetten en instanties? Zorgplan behoudt hierin het overzicht. We vertalen onze jarenlange ervaring, kennis en goede contact met alle betrokken partijen in de markt naar krachtige leermiddelen en procesondersteuning. Zo helpen we zorgprofessionals en organisaties om hun rol in de gezondheidszorg krachtig te vervullen!

Samenwerken

Hoe laten we de verschillende stake-holders in de gezondheidszorg zo krachtig mogelijk samenwerken? Met onze onlinecursussen en praktijktrainingen delen we onze kennis van wet- en regelgeving, indicatiestelling voor hulpmiddelen en communicatie met collega’s en cliënten. Daarnaast ondersteunen we beleidsontwikkeling en implementatie op deze aandachtsgebieden. Ons Zorgplan-team overziet het hele speelveld van de zorg. Hiermee zorgen we dat al onze cursussen en trainingen altijd gaan over de essentie: wat moet je nou écht weten om jouw werk zo goed mogelijk te kunnen doen? Met welke externe factoren of partijen heb je te maken en hoe kun je daar zo goed mogelijk de samenwerking mee zoeken?

Nijverheidsweg 19
7005 AS
Doetinchem
0852730216