Opleidingen details Stichting Symposium4u
Mammo symposium Parkstad 2023 (ID nummer: 501027)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
MBB'ers - Scholing 39-6-2023 t/m 9-9-2023
MBB'ers - Scholing stralingsveiligheid19-6-2023 t/m 9-9-2023
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie in principe ingegeven door de opleider. U kunt echter zelf ook presentie invoeren.

Er worden verschillende onderwerpen besproken. Het symposium is interactief van karakter.

De verkregen informatie is direct toepasbaar in de praktijk. 

Leerdoelen:

Beeld herkenning zeldzame mamma tumoren. Hoe herken ik ze

Insteltechnieken worden besproken: Wat moet  en wat mag? Accepteren van beelden die niet volgens protocol zijn..wanneer accepteren of moet altijd de volledige mamma worden afgebeeld?

Stralingshygiene in zijn totaal. Het aha erlebnis, wat weten we nog en welke rol heeft de dosis van het mama onderzoek hierin

Ergonomisch een Mammografie maken, hoe let ik op mijn houding zodat ik fysiek goed mijn pensioen haal

 

Nieuwe technieken worden besproken. de BSGI scanner en CT mammo. Wat zijn de voordelen. Wanneer is het een aanvulling of zijn de scans een vervanger voor de standaard mammografie?

Beroepsgroep
MBB’ers
Symposium
175
Volledig inbegrepen Koffie thee en lunch
 MBB'ers
1 Stralingshygiëne, bij Mammografie. Nodig?
De dosis is toch al laag? Moeten we daar nog op letten? Gaat toch automatisch? Dat zijn vaak kreten die we horen vanuit de bucky, maar is niet anders bij de Mammografie. Waar moeten we op blijven letten bij het maken van een mammografie mbt de stralingshygiëne. Zijn er nog zaken die we kunnen aanpassen. De basishandelingen en de basis van de stralingshygiene worden besproken. We hopen op een interactieve manier met wooclap een Aha erlebnis te creëren.
2 Insteltechnieken. Wat moet?
Wat moet er op een mammografie staan? Wanneer mag ik zelfstandig beslissen om een onderzoek bij te scannen en de insteltechniek zelfstandig aan te passen. De laborant moet zelfstandiger werken en beslissen wanneer het onderzoek voldoende is.
Insteltechnieken. Wat als?
Wat als er zaken zijn die anders verwachten van een MBB’er. Voorbeeld: De Borsten van de patient zijn te pijnlijk, hoe kan ik toch een grondig onderzoek afleveren? Tips en trics worden gedeeld. Welke mogelijkheden worden door de fabrikanten aangereikt?
3 Een Ergonomische Mammografie!
De werkdruk loopt op, er moet langer worden, we willen ons pensioen graag fit en gezond halen.
Op het gebied van fit-zijn hebben we het ook zelf in de hand. Genoeg beweging, gezond eten en ook letten op onze houding tijdens het werk.
Letten op onze houding staat bij deze presentatie centraal.
Ergonomie speelt een belangrijke rol bij mammografische positionering.
Veel fysieke klachten kunnen we voorkomen door ergonomisch te werken en daarbij bevordert het de kwaliteit van de mammografie.

4 Zeldzame Mamma tumoren. Herken ik ze?

Met deze presentatie wordt de laborant mbv Wooclap getriggerd om mee te denken over patronen, beeldmateriaal, aangeboden anamnese.
Verschillende vormen van mammatumoren worden behandeld. Hoe zien deze er uit op het beeld, wat is de behandeling.
Na deze presentatie: kan jij de tumoren herkennen en is er meer diepgang omtrent mogelijke behandelingen

5 Nieuwe techniek: De BSGI scanner

Deze relatief nieuwe techniek is in Nederland nog niet echt in gebruik. Alleen het Alrijne ziekenhuis werkt met deze techniek. In Amerika is deze techniek uitgevonden en wordt hij veelvuldig gebruikt. Door regelgeving in Nederland is het moeilijker om deze techniek te introduceren. Maar de techniek biedt wel voordelen. Het bespreken van deze techniek biedt een verdieping voor de laboranten. Beeldmateriaal wordt vergeleken met het traditionele onderzoek. Wat zien we? Wat zijn de verschillen? Waar biedt het nieuwe inzichten?


6 Nieuwe technieken? Mamma-CT

De CT-techniek is al langer bekend. Maar niet als “mammografie”. In deze presentatie wordt de techniek besproken en de voordelen. Is het een aanwinst of is een contrastmammografie toch nog van betere kwaliteit. Aan het eind van de presentatie ben je geinformeerd en kun je de voor en nadelen benoemen…. de stralingshygiene a.d.h.v. de CT…..Uiteraard komt die aan bod.

7 …door de ogen van onze patiënt
Zorg hoort per definitie patiëntgericht te zijn. Maar soms verliezen zorgprofessionals onbedoeld de mens achter de patiënt uit het oog. Twee van onze ervaringsdeskundigen vertellen haar ervaringsverhaal. Deze verhalen richten zich volledig op de eigen ervaringen met het eigen borstkanker traject zoals zij dat hebben ervaren
Bestand  
Dagprogramma.docx23-1-2023 20:4514 KB
Mevr. L. Huizen, Mevr. C. van Landsveld-Verhoeven, Mevr. M. Tilleman, Mevr. E. Poelman, Dhr. F. Smit, Mevr. Biekmann en Mevr. van Gils
4
0
9-6-2023
Tijd9:30 - 15:30
LocatieZaltbommel (NL) (Toon kaart)

In december 2010 richtten Armand van Gastel en Kris van Loo Stichting Symposium Parkstad op. Symposium Parkstad hield zich bezig met het organiseren van (voornamelijk) medische symposia en bijeenkomsten. Dit met als doel om een levendige organisatie te zijn waar gasten zowel leerzame als plezierige dagen/avonden beleven. In de beginjaren werden alle activiteiten rondom de regio Parkstad georganiseerd. Enkele jaren later werd besloten om deze regio te verlaten en was sinds 2022 de Poorterij in Zaltbommel de vaste thuisbasis. 

De regio Parkstad hebben wij al lang verlaten, vandaar ook de naamswijziging naar Symposium4u (Symposiumforyou). Deze naam geeft alles weer waar wij voor staan. Wij organiseren evenementen voor jou! Dit omdat al onze gasten (deelnemers, sprekers en sponsoren) de belangrijkste factoren binnen al onze te organiseren evenementen zijn.

Bij deze naamswijziging hoort ook een nieuw begin! Mede daarom gaan we onze symposia vanaf 2024 in Cultura te Ede organiseren.

 

Eurenderweg 58
6417 SH
Heerlen
0623544629