Opleidingen details De Geeter & Munsterman Orthopedagogen
Werken met ’Vijf olifanten - methode voor contactcoaching’ (ID nummer: 499999)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Ergotherapeuten - Scholing2821-3-2023 t/m 21-3-2025
Logopedisten - Scholing2821-3-2023 t/m 21-3-2025
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

In deze cursus leer je vijf olifanten, de methode voor contact-coaching, toe te passen. Deze methode kan gebruikt worden om begeleiders en leerkrachten te coachen in het contact met mensen met EVMB en MVB. 

Het doel van de cursus is te leren hoe je contact-coaching vorm kunt geven met behulp van de werkvormen en materialen van vijf olifanten. Je leert welke keuzes je kan maken in de aanpak van de coaching en het selecteren van de juiste werkvormen. Je leert tot slot welke rol contact-coaching, met behulp van vijf olifanten, kan spelen binnen vastgelopen en/of complexe situaties.

Beroepsgroep
Ergotherapeuten
Logopedisten
Cursus
1500
Kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch
 Ergotherapeuten
 Logopedisten
Zie bijlage.
Bestand  
2023 Accr ADAP - VO Publieke informatie.pdf8-3-2023 13:5022 KB
Zie bijlage
24
24
Tijd10:00 - 16:30
LocatieZwolle (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 16:30
Locatie

Tijd10:00 - 16:30
LocatieZwolle (NL) (Toon kaart)

Hebt u advies nodig over een individuele cliënt of een groep cliënten? Zoekt u iemand die een studiemiddag of uitgebreid scholingstraject verzorgt? Wilt u een team of een individuele medewerker ‘in beweging’ krijgen? Wij zijn u graag van dienst! Onze deskundigheid ligt op het terrein van mensen met ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen (EVMB), stoornissen in het autistisch spectrum (ASS), de combinatie verstandelijk beperking en ernstig probleemgedrag en op complexe problematiek in een zorgsysteem. Wij zijn van mening dat ondersteuning aan mensen met ernstige beperkingen altijd gericht moet zijn op het versterken van een goed leven. Wij hebben een visie op goed leven, en wat dat precies betekent. Dit wordt de goed leven-visie of LACCS-visie genoemd. In alles wat wij doen - scholing, advies en coaching - komt deze visie terug. Kenmerkend voor onze werkwijze is het zoeken naar verbinding. Verbinding met en in een team, verbinding in het contact met de cliënt, maar ook verbinding tussen theorie en praktijk. Wij staan voor een frisse, vrolijke en praktische aanpak. Uiteraard leveren wij maatwerk. Wij richten ons zowel op de inhoud als op het proces waarlangs iets tot stand komt. Wij kunnen u dan ook van dienst zijn bij het gehele traject, van advies tot en met uitvoering.

Schoolstraat 30
9468 BS
Annen
06 43 15 08 87