Opleidingen details Gentleminds, Instituut voor Compassie
Mindfulness Verdiepen & Mindful communiceren (MVMC) (ID nummer: 487095)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing MBP (mindfulness-based program), PE voor fysieke contacturen3419-5-2023 t/m 18-5-2026
Nascholing MBP (mindfulness-based program), PE voor overige studiebelasting1819-5-2023 t/m 18-5-2026
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Teacher Training MVMC
Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren
5-daagse mindfulness nascholing
Door: Zohair Elabd, Frits Koster en Lidewij Severins

Na de opleiding ben je in staat zelfstandig de (vervolg) training ‘Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren’ (MVMC) te verzorgen of oefeningen hiervan te verwerken in je eigen praktijk. 

De MVMC Training
De training ‘Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren’ is een vervolgtraining op de mindfulness MBSR/MBCT training en komt tegemoet aan de behoefte van deelnemers om na 8 weken basistraining de beoefening voort te zetten en verder te ontwikkelen. De training kan ook gevolgd worden door deelnemers die op een andere manier kennis hebben gemaakt met mindfulness-meditatie of bijvoorbeeld yoga beoefenen en zich interesseren in de inhoud van het programma.

Doel van de MVMC Training
De training biedt mindfulness verdieping en stressreductie in de vorm van meditatie, educatie, interpersoonlijke verkenningen en lichaamsgerichte oefening. Als belangrijk onderdeel biedt de training de mogelijkheid om mindfulness ook buiten de meditatiemat handen en voeten te geven. Daar waar velen zich op de mat al snel of na enige oefening thuis voelen, blijkt het vaak nog uitdagend mindfulness in te zetten zodra we in contact treden met anderen. De training reikt handvatten aan die ingezet kunnen worden om mindful en authentiek te communiceren en de verbinding en relatie met onszelf en anderen verder te onderzoeken, te verdiepen en waar mogelijk te verbeteren. De kwaliteit van onze relaties is immers minstens net zo belangrijk voor de kwaliteit van ons leven als onze individuele mindfulness beoefening.

De training gaat hierbij uit van een integraal mensbeeld waarin onze geest en gemoedstoestanden, ons lichaam, lichaamsbewustzijn en fysiologie, alsmede onze relaties en de wijze waarop we ons daartoe verhouden met elkaar verbonden zijn. De training biedt oefening in al deze gebieden vertaald naar de volgende vier pijlers;

De training is opgebouwd a.d.h.v. vier pijlers:
1. Verdieping en verbreding van mindfulness vaardigheden
2. Mindful communiceren
3. Vergroting van het lichaamsbewustzijn (interoceptie)
4. Versterking van het kalmeringssysteem

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2,5 uur, inclusief dagelijkse thuisbeoefening, werkboek en een (optionele) 7e oefendag. De oefendag kan ook als terugkomdag aangeboden worden. De training is ontwikkeld voor generieke groepen.

Doel van de opleiding tot trainer MVMC
Tijdens de opleiding leer je als mindfulness trainer of andere professional het curriculum van de training eigen maken. De opleiding is zodanig van opzet dat je in vijf opleidingsdagen zowel de deelnemerstraining doorloopt als trainerskennis- en vaardigheden opdoet. Tussen de opleidingsblokken zit enkele weken ruimte, zodat de oefeningen ook als deelnemer ervaren kunnen worden en er in kleine huiswerkgroepjes met elkaar geoefend kan worden (fysiek of online). Ook tijdens de opleidingsdagen is ruimschoots tijd gereserveerd om met elkaar te oefenen.

Na de opleiding ben je in staat zelfstandig de training MVMC te verzorgen, mits je basis trainersvaardigheden bezit, bijvoorbeeld als MBSR/MBCT trainer.

Concreet betreft het de volgende leerdoelen:

• Het opdoen en verdiepen van eigen ervaring in alle in de training opgenomen oefeningen en vaardigheden, welke ook ingezet kunnen worden in eigen werkpraktijk en privédomein.

• Het eigen maken van het curriculum van de training.

• Het in staat zijn de training (of onderdelen van de training) zelfstandig uit te voeren.

*Naar de effecten van de MVMC training wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan

Bestand  
Informatiepakket-Teacher-Training-MVMC-2023.pdf28-12-2022 20:55277 KB
Trainers in MBSR/MBCT/Breathworks, die hun eigen beoefening en het werk als mindfulness­trainer willen verdiepen en eventueel de training zouden willen gaan geven als een vervolg op de MBSR/MBCT.
Meditatiebegeleiders, yogadocenten, (G)GZ-hulpverleners, coaches, leraren, communicatietrainers en andere professionals die werken met mensen en vertrouwd zijn met de beoefening van mindfulness – bijvoorbeeld via het eerder gevolgd hebben van een MBSR, MBCT of Breathworks training of die minimaal een jaar vertrouwd zijn met een regelmatige beoefening van mindfulness - zijn welkom.

Bewijs van deelname en registratie
De opleiding wordt aangeboden in samenwerking met Gentleminds - Instituut voor Compassie en Mindfulness.
Na succesvolle participatie ontvangen deelnemers een bewijs van deelname.
Trainers die een opleiding tot trainer MBSR/MBCT hebben gevolgd en in register bij de VMBN of VVM (cat. 1 of 2) zijn opgenomen kunnen als trainer MVMC opgenomen worden op register op www.zomindful.nl/. Hiervoor dient men de MVMC training binnen 3 jaar na het volgen van de opleiding een keer te begeleiden met minimaal 2 supervisiesessies met een van de drie hoofddocenten in de opleiding. Andere professionals kunnen opgenomen worden begeleider MVMC.
970
Inclusief lunch, cursusmateriaal en koffie en thee
10
20
Tijd09:30 - 17:00
LocatieVogelenzang (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:00
LocatieVogelenzang (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:30
LocatieVogelenzang (NL) (Toon kaart)

Vanuit ZoMindful verzorgen wij mindfulness MBSR & vervolgtrainingen MVMC en retraites. i.s.m. Gentleminds en co-opleiders Frits Koster en Lidewij Severins verzorgt Zohair Elabd de opleiding tot MVMC trainer.

Fannius Scholtenstraat, 54-3
1051GA
AMSTERDAM
0640200178