Opleidingen details stichting podotherapie nederland/ nvvp
Meekijken ’Live surgery’ (ID nummer: 486207)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Podotherapeuten - Scholing 3,524-11-2022 t/m 24-11-2024
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Op donderdag 24 november is het mogelijk om een live operatie bij te wonen bij de Bergman kliniek in Naarden. Orthopedisch chirurg Bella van dalen zal verschillende operatieve ingrepen aan de voet uitvoeren.

Als deelnemer heb je vanuit de boardroom (naast OK) live contact met de chirurg en de mogelijkheid om tijdens de operatie vragen te stellen. Tijdens de operatie zul je begeleid worden door Robert Wonink, hij zal aanvullende informatie geven en legt voor elke ingreep uit hoe de betrokken anatomie in elkaar zit en wat er te zien is op de röntgenbeelden en/of echobeelden. Daarnaast zal hij vertellen over wat de overwegingen zijn geweest om te gaan opereren, en wat het conservatieve (voor)traject van de patiënt is geweest.

Kortom, een unieke kans om operaties aan de voet live mee te maken.

Cursus
199,00
Voor leden van de NVvP
 Podotherapeuten
• Opfrissen van de anatomische kennis van de voet, welke structuren spelen een rol bij het ontstaan van een bepaalde klachten (functionele anatomie).
• Inzicht krijgen in de mogelijke operatieve ingrepen van de voorvoet en middenvoet.
• Kennis vergaren over de indicatie van een operatieve behandeling. Waarom wordt er in sommige gevallen voor een operatieve ingreep wordt gekozen in plaats van een conservatieve behandeling.
• Inzicht krijgen in de ervaringen van de orthopedisch chirurg op het gebied van operatieve behandelingen van de voeten.
• Meer inzicht krijgen in de multidiciplinaire samenwerking met de orthopedisch chirurg. Welke rol heeft de podotherapeut vóór en na een operatieve ingreep? Voorbeelden van samenwerking tussen de podotherapeut en orthopedisch chirurg.
Bestand  
221124 Informatie voor deelnemers Live Surgery.pdf30-9-2022 13:03192 KB
Achtergrond orthopedisch chirurg Bella van Dalen. Dr. Bella van Dalen heeft zich als één van de eerste chirurgen in Nederland volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten. Ze heeft als speciale aandachtsgebieden problemen in de voorvoet, zoals een hallux valgus, mortonse neuromen en hamertenen; problemen in de midden- en achtervoet zoals slijtage van de voet- en enkelgewrichten en pees- en zenuwaandoening van de voet een enkel.

Robert Wonink (MSU echografist voet en enkel ), begeleiding boardroom
4
0
Tijd8:00 - 12:00
LocatieNaarden (NL) (Toon kaart)

belangenorganisaties podotherapie nederland

Laapersveld 71
1213VB
Hilversum
035-6246388