Opleidingen details Pro Education BV
Eet- en Drinkproblematiek bij Baby’s en Zeer Jonge Kinderen (ID nummer: 482600)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Logopedisten - Scholing3925-1-2023 t/m 25-1-2025
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

In deze cursus worden de meest voorkomende oorzaken van eet- en drinkproblemen bij kinderen van 0 tot 2 jaar behandeld. Hierbij vormt de normale ontwikkeling van het eten en drinken een belangrijke basis. Aan de hand van de door jou ingebrachte casuïstiek worden handvatten voor de eigen praktijk aangereikt. Na het volgen van deze cursus ben je op de hoogte van de meest recente literatuur en ben je in staat om een behandelplan voor baby’s en zeer jonge kinderen met eet- en drinkproblemen op te stellen en uit te voeren.

Resultaat
Je hebt zicht op de ontwikkeling van het leren eten en drinken bij baby’s en jonge kinderen
Je herkent stoornissen in de ontwikkeling van het eten en drinken
Je kunt eigen observaties en interpretaties koppelen aan medische kennis
Je voert diagnostisch onderzoek uit naar eet- en drinkproblemen
Je kunt vanuit de hulpvraag een behandelplan opstellen
Je leert onderzoekend behandelen

Doelgroep
Deze cursus is speciaal voor logopedisten die (willen) werken met baby’s en zeer jonge kinderen (0-2 jaar), die problemen hebben met eten en drinken. Na het volgen van de cursus kun je je bij de NVLF inschrijven, zie het register Preverbale logopedie.

Eet- en drinkproblemen bij kinderen met een (meervoudige) beperking komen in deze cursus niet aan bod. Daarvoor verwijzen wij graag naar de cursus Eet- en Drinkproblematiek bij Kinderen met een Beperking.

Aanpak
De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder efficiënt. Als voorbereiding op de cursus werk je 2 opdrachten uit, waarop je feedback krijgt van de docenten. Deze opdrachten vormen de rode draad van de cursus. Het is dan ook verplicht beide opdrachten voor de gestelde deadline aan te leveren. Tijdens de cursus krijg je kennis aangereikt door middel van presentaties, filmfragmenten, praktische oefeningen en een heldere uitleg van ervaren docenten. Onze cursisten zeggen: Alle onzekerheden over mijn aanpak van kinderen met eet- en drinkproblematiek zijn weggenomen. Heel fijn!

De cursus heeft een totale studiebelasting van 51 uur, waarvan 26 contacturen en 25 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 14, het maximum 16.
 

Beroepsgroep
Logopedisten
Cursus
2263
Lesgeld
€ 1.795,-
Studiemateriaal
€ 250,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 100,-
Locatiekosten
€ 118,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.263,-
 Logopedisten
Na het volgen van de lessen en het bestuderen van de theorie kun je:
• De normale ontwikkeling beschrijven van het slikken, eten en drinken bij baby's en zeer jonge kinderen;
• Stoornissen en/of beperkingen herkennen in de ontwikkeling van het eten en drinken bij baby's en zeer jonge kinderen;
• Logopedisch onderzoek uitvoeren naar eet- en drinkproblemen bij baby's en zeer jonge kinderen;
• Logopedische diagnose stellen en een behandelplan opstellen;
• Klinisch redeneren toepassen in het onderzoek en behandeling van baby's en zeer jonge kinderen met eet- en drinkproblemen;
• Jouw keuze onderbouwen voor het gebruik van consistentie, textuur en materialen bij de behandeling van baby's en zeer jonge kinderen;
• De geleerde behandelinterventies toepassen bij de behandeling van baby's en zeer jonge kinderen met eet- en drinkproblemen.
Bestand  
Programma.pdf26-8-2022 10:0578 KB
In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met Baby’s en jonge kinderen met slik-, eet- en drinkproblemen. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij de cursisten van tips, interessante oefeningen en links.

Deze cursus wordt alleen verzorgd door onderstaande professionals:
Fleur werkt sinds 1991 als logopedist en was jarenlang werkzaam in het Amsterdam UMC, locatie AMC. Nu werkt zij in het OLVG waar zij zich bezighoudt met alle klinische en poliklinische kinderen met slik- en voedingsproblemen. Voor het werkboek Enterale en parenterale voeding bij pasgeborenen van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) schreef zij het hoofdstuk omtrent de voedingsontwikkeling van prematuur geboren kinderen. Ook zit Fleur in de redactie van de GroeiGids Prematuren.
Marie-Anne Otten begon haar carrière in 1986 op de mytyl-/tyltylschool en de vroegbehandeling waar zij kinderen begeleidde met communicatieve, slik- en voedingsproblemen. Sinds 1999 werkt Marie-Anne zowel klinisch als poliklinisch in het Amsterdam UMC, locatie AMC, op de afdeling revalidatie. Zij heeft de preverbale begeleiding in het Emmakinderziekenhuis opgezet, begeleidt kinderen bij slikvideo’s en is teamlid van de (multidisciplinaire) eetpoli.

Marie-Anne Otten
https://www.linkedin.com/in/marie-anne-otten-629a58187/

Fleur Sickinghe
https://www.linkedin.com/in/fleur-sickinghe-01096425/
26
25
Tijd09:30 - 17:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen.  Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad.

Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.

Marathon 7
1213 PD
Hilversum
Postbus 447
1200 AK
Hilversum
020-5677999