Opleidingen details Pearson Benelux B.V.
Sensorische informatieverwerking bij volwassenen: Werken met de AASP (ID nummer: 472006)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Ergotherapeuten - Scholing527-6-2022 t/m 27-6-2024
Logopedisten - Scholing527-6-2022 t/m 27-6-2024
Oefentherapeuten - Scholing 527-6-2022 t/m 27-6-2024
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

De Adolescent Adult Sensory Profile is een uitgebreide vragenlijst, die belangrijke informatie vastlegt over de sensorische informatieverwerking. Tijdens deze training wordt aan de hand van casussen en een uitgebreide theoretische onderbouwing geleerd hoe u deze vragenlijst optimaal kunt gebruiken en correct kunt interpreteren.

Inhoud
Naast een update over de achterliggende theorie over sensorische informatieverwerking van Winnie Dunn wordt tijdens deze training vooral ingegaan op de interpretatie van de AASP. Hierbij is voldoende ruimte om in te gaan op de interpretatie van de testresultaten van een eigen casus en worden ideeën aangereikt voor diagnose en behandelplan. Tevens wordt er ingegaan op diverse doelgroepen zoals mensen met een verstandelijke beperking, NAH, autisme en andere psychiatrische aandoeningen.

Leerdoelen
Aan het einde van de training is de cursist beter in staat de vele mogelijkheden van de AASP-NL te benutten. De deelnemer kan zelf op basis van de testresultaten hypotheses opstellen voor vervolgdiagnostiek en heeft ideeën voor de inhoud van een behandelplan.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau fysiotherapieFysiotherapie portaal
ErgotherapeutenStichting Kwaliteitsregister Paramedici
Keurmerk Fysiotherapie therapeutenregisterFysiotherapie portaal
KwaliteitsRegister FysiotherapieFysiotherapie portaal
LogopedistenStichting Kwaliteitsregister Paramedici
1 2
Cursus
320
Inschrijfgeld inclusief lunch en exclusief BTW
 Ergotherapeuten
 Logopedisten
 Oefentherapeuten
Leerdoelen
-Je bent in staat de vele mogelijkheden van de AASP-NL te benutten
-Je kan zelf op basis van de testresultaten hypotheses opstellen voor vervolgdiagnostiek
-Je hebt zelf ideeën voor de inhoud van het behandelplan
Bestand  
Programma AASP.pdf24-5-2022 15:4890 KB
Drs. André Rietman is kinder- en jeugdneuropsycholoog, GZ-psycholoog en ergotherapeut. Hij werkt in het Sophia kinderziekenhuis van het Erasmus MC te Rotterdam. Hij doet diagnostiek en behandeling en werkt aan diverse wetenschappelijke onderzoeken. André is gepromoveerd op het onderwerp: ‘Behavioral Phenotyping Neurofibromatosis type 1’. Hij is de bewerker van de handleidingen voor de Sensory Profiles (SP, Infant Toddler SP en Adolescent Adult SP) en van het boek Leven met sensaties.
5
2
Tijd10:00 - 16:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 16:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 16:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Pearson Benelux B.V. is een internationaal netwerk van testuitgeverijen. Als grootste in haar branche voor Nederland en Vlaanderen staat Pearson voor 60 jaar ervaring in het uitgeven en distribueren van wetenschappelijk onderbouwde psychologische meetinstrumenten om mensen van alle leeftijden en culturen te bedienen. Van oudsher zijn onze producten gericht op Gezondheidszorg, Human Resource Management, Onderwijs en Logopedie. Momenteel omvat ons aanbod ruim 300 verschillende tests over onder meer persoonlijkheid, vaardigheden en interesses. Tegenwoordig ontwikkelen wij ook steeds meer andere producten en diensten, zoals instrumenten om digitaal te testen, trainingen en consultancy.

Naast het uitgeven van een verscheidenheid aan test- en therapiemateriaal geeft Pearson Nederlandstalige boeken uit voor de vakgebieden psychologie, psychiatrie, pedagogiek en geestelijke gezondheidszorg. Wij richten ons op therapeuten, cliënten, docenten en studenten en op andere belangstellenden.

Kabelweg 37
1014 BA
Amsterdam
020-5815509