Opleidingen details Leerpunt KOEL B.V. (IA06-160)
De regie in de overgang: hoe pakt u het aan? (ID nummer: 455560)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing Cluster13 
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

In Nederland zijn op dit moment 1,6 miljoen vrouwen in de overgang. Volgens de laatste NHG-Standaard is de overgang een fysiologisch proces met grote variaties in het beloop en de hinder van klachten.

De overgang kan veel invloed hebben op de gezondheid en het dagelijks leven van een vrouw, maar krijgt helaas niet altijd de nodige aandacht of erkenning. Op uw spreekuur wilt u de vrouwen met overgangsklachten natuurlijk op een goede wijze helpen. Daarin zijn verschillende mogelijkheden met en zonder medicatie. De keuzemogelijkheden leveren  regelmatig een discussie op tussen huisartsen en gynaecologen.

Deze scholing over overgangsklachten neemt u mee in de laatste ontwikkelingen zodat u een goede basis heeft voor het geven van een passend advies. Ook bespreken we wat de overgang doet met vrouwen die onvrijwillig in de overgang komen.

Leerdoelen

  • De deelnemer krijgt uitleg omtrent de laatste ontwikkelingen op dit gebied
  • De deelnemer krijgt uitleg omtrent keuzen maken bij wel of geen (hormonale) behandeling
  • De deelnemer krijgt inzicht in het doen van diagnostiek

Docenten:

  • Dr. F.T.H Lim, gynaecoloog IJssellandziekenhuis, Capelle aan den IJssel
  • Arienne Pameijer, huisarts
  • Joke Doornbos, overgangsconsulente/verpleegkundige

Programma

 

18.30-19.00 uur: Ontvangst met koffie, thee, koekje

19.00-20.30 uur: Introductie over klachten, diagnostiek en behandeling van
                            overgangsklachten door Arienne Pameijer huisarts en 
                            overgangsconsulente/verpleegkundige Joke Doornbos

20.30-20.45 uur  pauze

20.45-21.30 uur Verdieping met Dr. F.T.H Lim,
                           gynaecoloog IJssellandziekenhuis, Capelle aan den IJssel

21.30-21.45 uur Paneldiscussie met gynaecoloog, huisarts en
                           overgangsconsulente/verpleegkundige, tevens ervaringsdeskundige

21.45-22.00 uur invullen evaluatieformulieren en afsluiting.

22.00 uur           Einde

(Meerdaagse) Nascholing
Bestand  
Concept uitn. Regie in de overgang 24-03-2022.pdf4-1-2022 14:41122 KB
175
Tijd19:00 - 22:00
LocatieRotterdam (NL) (Toon kaart)

De wereld om ons heen is in beweging. Continu. En laten we eerlijk zijn; in de zorg gaat dit allemaal natuurlijk nóg een tandje sneller en onverwachter. Een wereldwijde pandemie is daar een voorbeeld van, maar de echte doorgewinterde zorgprofessional weet: élke dag is hectisch, zit vol onverwachte gebeurtenissen en is nooit hetzelfde als de dag ervoor (of die erna). Maar die hectiek, daarvan gaat het zorg-bloed juist sneller stromen. Aanpassen, meebewegen, doorgaan, en zo de allerbeste zorg bieden. Daar doen we het allemaal voor. En dat vraagt niet alleen om flexibiliteit en aanpassingsvermogen, maar ook om een gezonde dosis werkplezier, pro-activiteit en initiatief.

Welkom bij Leerpunt KOEL. Wij geloven dat professionele ontwikkeling niet alleen essentieel is voor de benodigde (en vereiste) regelmatige bijspijkering van kennis, maar vooral ook om zorgprofessionals op de juiste manier te blijven uitdagen in hun werk. Want door continu gestimuleerd te worden het beste uit jezelf te halen, blijft de kwaliteit van de zorg die je levert hoog. Meer werkplezier en initiatief zijn hierbij mooie en bijzonder nuttige bijkomende voordelen. Net als tevreden medewerkers die door kunnen stromen en graag op dezelfde plek blijven werken.

Daarom bieden wij volledig onafhankelijke (!), geaccrediteerde scholing aan professionals en organisaties in de eerstelijnszorg in Nederland. En omdat wij weten dat de zorg-wereld continu in beweging is, zijn wij dat ook. Onze innovatieve scholingen zijn ontwikkeld door eerstelijns professionals die dagelijks dezelfde uitdagingen tegenkomen. We ervaren, luisteren en monitoren dus continu en weten écht wat er speelt. Dit nemen we vervolgens mee bij het bijna realtime ontwikkelen van onze scholingen en post-mbo-opleidingen.

Dit resulteert in een altijd actueel, relevant en up-to-date aanbod voor iedere zorgprofessional. Onze ontwikkelaars zijn zelf actief in de zorg, wat leidt tot direct praktische toepasbare scholingen met passende, duurzame resultaten. Veel trajecten zijn bij ons maatwerk, omdat we geloven dat dat een heel doeltreffende manier is om het beste resultaat te behalen, passend bij de specifieke behoeftes en uitdagingen van de organisatie.

Kortom; Leerpunt KOEL haalt op een innovatieve, passende en prettige manier het allerbeste uit eerstelijns zorgprofessionals. Het resultaat is een frisse, gezonde, gemotiveerde zorginstelling die helemaal up-to-date alle dagelijkse uitdagingen aangaat om zo de allerbeste kwalitatieve zorg te leveren.

IJsselmeer 34
3332 EX
ZWIJNDRECHT
IJsselmeer 34
3332 EX
ZWIJNDRECHT
078-6193068