Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.
De wetenschappelijke kennis over de behandeling van kanker blijft zich door ontwikkelen en leidt tot nieuwe behandelingsmogelijkheden. Maar voor kankerpatiënten zelf is het erg belangrijk dat ze behalve kundig ook persoonlijk worden bijgestaan door hun vertrouwde huisarts. Om uw patiënt goed te kunnen helpen en adviseren is het van belang dat u goed op de hoogte bent van de specifieke situatie en behandeling van uw patiënt. Het is van belang dat u daarbij samen optrekt met de specialist en omringende zorgverleners. Omdat steeds duidelijker wordt hoe belangrijk goede samenwerking tussen de verschillende zorgdisciplines is, zijn er toenemend oncologienetwerken opgericht die deze samenwerking ondersteunen.Tijdens deze online scholing Oncologie in de regio Rijnmond: vroegdiagnostiek en wanneer te verwijzen (georganiseerd door oncologienetwerk Concord) wordt u grondig geïnformeerd over de laatste kennis op het gebied van de oncologie, met bijzondere aandacht voor long-, oesophaguscarcinoom, hematologische oncologie en het oncologisch behandelbesluit. In deze nascholing ligt het accent op vroegdiagnostiek vanuit de huisarts en wanneer u doorverwijst. Daarnaast staat de scholing in teken van een vloeiende samenwerking tussen huisarts en specialist en hoe deze samenwerking op te tuigen zodat hij geborgd blijft.De sprekers zijn afkomstig van de Concord-ziekenhuizen en het AMC. Binnen het programma is er gelegenheid om vragen te stellen.
Leerdoelen:De huisarts krijgt:
PROGRAMMA:
18.00-18.10 uur: Dr. J.C. Drooger, internist-oncoloog Ikazia Ziekenhuis, voorzitter Oncologie-regiocommissie Concord met korte introductie Concord.
18.10-18.55 uur: Dr. Inge Henselmans, Universitair Docent Medische Psychologie en Gedragswetenschapper Huisartsopleiding AMC: Met de huisarts in gesprek over het oncologisch behandelbesluit
18.55-19.00 uur: pauze
19.00-19.35 uur: F.A.H. (Frank) Jacobs, longarts, Ikazia Ziekenhuis: Longcarcinoom: Hoesten! Wat moet ik daar mee?
19.35- 20.10 uur: Dr. Y. (Yorick) Sandberg, internist-hematoloog, Maasstad Ziekenhuis: Hematologie: De bobbel in de nek en algemene malaise: toch maar starten met lab?
20.10-20.15 uur: pauze
20.15-20.50 uur: Dr. A.Y (Annemieke) Thijssen, MDL-arts, Albert Schweitzer Ziekenhuis: Slokdarmcarcinoom: Wat te doen als het eten blijft hangen? Doet u een gastroscopie?
20.50-21.00 uur: Afronding, laatste vragen en invullen evaluatieformulier via mobiele telefoon.
IA06-160