Opleidingen details Stichting EFT NL
Masterclass EFT & Trauma (ID nummer: 453730)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
NVRG - Nascholingscursus1210-2-2022 t/m 9-2-2025
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Trauma afkomstig uit de kindertijd laat zijn sporen na in de huidige realiteit. De relatie komt door stress extra snel onder spanning te staan en dit vraagt veel van de partner. We kijken naar diverse soorten trauma's, met een grote en kleine T, en trauma's die in de relatie ongewild zijn aangebracht. De natuurlijke reactie op trauma is verdringing of afreageren. De emotieregulatie raakt verstoord. Dit heeft een negatief effect op het zelfbeeld en op de partner. Conflicten kunnen hierdoor enorm oplopen. De effecten van trauma ebben niet zomaar weg. Er moet werk aan gedaan worden.


In deze masterclass belichten we hoe EFT het model is voor het reguleren van de emoties en het doorbreken van de eenzaamheid. Het delen met de partner is het belangrijkste werk om schaamte en eenzaamheid te reduceren, maar is uiterst kwetsbaar om te doen. Werken met trauma koppels vereist geduld en moed. Langzaam en met voldoende aandacht voor het lichaam, omdat daar de resten van het trauma in opgeslagen zijn. We zullen in deze masterclass ook gebruik maken van de inzichten vanuit de sensorimotor psychotherapie.

academici en HBO-ers
Cursus
 Verdiepend
11
30
ja
550
13
Geen toetsing
Deelnemers hebben minimaal een externship EFT gevolgd en liefst ook coreskills
Bestand  
Algemene informatie EFT en Trauma.pdf17-12-2021 11:53172 KB
Tijd09:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De stichting EFT-NL stelt zich ten doel om onderwijs en opleiding in EFT te verzorgen en hiermee een aanbod te creeëren van competente EFT therapeuten die aan de groeiende vraag naar deze relatietherapie kunnen voldoen. De opleiding volgt de eisen die gesteld zijn door het Canadese Centre of Ecxellence in Emotionally Focused Therapy.

De cursus zal een introductie in de EFT inhouden, met de basisbegrippen uit de hechtingstheorie en een overzicht geven van het behandelmodel. Daarnaast zal aandacht besteed worden aan de eerste fase van de behandeling: het verhelderen van de cirkel en het bewerkstelligen van deëscalatie. Er zal gewerkt worden met rollenspel, video en oefeningen. Literatuur dient vantevoren gelezen te zijn.

Newtonlaan 51
3584 BP
UTRECHT
085 - 90 22 836