Opleidingen details Stichting Villa Verbinding Opleidingen
Experientiele technieken voor systeemtherapeuten (ID nummer: 452928)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
NVRG - Nascholingscursus4017-3-2022 t/m 16-3-2025
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

 

 Omschrijving: De cursus Ervaringsgerichte Systeemtherapie is een 42-uurs cursus die kan dienen als onderdeel (specialistische cursus) van het NVRG opleidingscurriculum tot systeemtherapeut. Deze cursus biedt een uitgebreide kennismaking met experiëntieel (ervaringsgericht) werken. De cursus beslaat 7 lesdagen à zes uur en is ontwikkeld voor systeemtherapeuten (in opleiding) die zich breed willen ontwikkelen. Niet alleen als je werkt met gezinnen met aangemelde jeugdigen is deze opleiding zeer bruikbaar, maar ook als je werkt met aangemelde volwassenen is de cursus uitermate nuttig ten behoeve van zowel de taxatie, als om de relationele focus en de behandelmotivatie te vergroten, en om de kinderen bij taxatie en behandeling te betrekken. Dus ook cursisten in de volwassenzorg krijgen methoden en interventies aangereikt om zodoende op waardevrije en speelsere manieren hun cliënten te helpen hun relaties met dierbaren en hun inbedding te herstellen.

Doel Doel van deze cursus is dus om systeemtherapeuten (in opleiding) een toolkit met ervarings-gerichte, vaak non-verbale interventies mee te geven voor het verdiepen en verlevendigen van relatie- en gezinstherapieën. Deze interventies zijn alle uitvoerbaar in een gewone spreek-/behandelkamer met eenvoudige middelen, dus toegankelijk voor systeemtherapeuten die niet de beschikking hebben over een gymzaal of speelkamer.

 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)Psychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
Jeugdzorg pedagoogPsychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
Jeugdzorg psycholoogPsychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
Klinisch neuropsycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
1 2
academici en HBO-ers
Cursus
 Verdiepend
12
18
ja
€1495,-
42
toetsing en evaluatie
HBO- academisch niveau. De opleiding is geschikt voor systeemtherapeuten (i.o) GZ psychologen, vaktherapeuten, orthopedagogen- generalisten, klinisch psychologen, basispsychologen en HBO- professionals.
Bestand  
folder cursisten.docx10-12-2021 23:0914 KB
Tijd09:30 - 16:30
LocatieHilversum (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieHilversum (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieHilversum (NL) (Toon kaart)

Villa Verbinding-opleidingen verzorgt opleiding en nascholing voor professionals in de geestelijke gezondheidszorg en de jeugdzorg rond het thema systeemtherapie.

Loosdrechtse Bos 21D
1213RH
Hilversum
Loosdrechtse Bos 21 D
1213RH
Hilversum
06-24230106