Opleidingen details Centrum Hecht Opleidingen
Focussen in Psychotherapie: het begin (ID nummer: 452835)
Cursus afgewezen!
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Focussen is een lichaamsbewust proces van innerlijk gewaar worden. Het geeft toegang tot de wijsheid van het lichaam en emoties. Het is een fundamentele vaardigheid van mensen om in contact te komen met hun innerlijk leven en dat begrijpen, zodat diepgaande verandering mogelijk wordt. In contact komen met een landschap aan gevoelens, weer vertrouwen ontwikkelen in ons menselijk lichaam als bron van ons zijn, vanuit een milde, open houding ervaren wat er zich in je binnenste afspeelt, dat erkennen en je eigen maken. Het gaat over emoties, lichaamservaringen, symbolisatie en narratief.

Focussen leidt tot het doorbreken van traumablokkades zodat verandering mogelijk wordt en het innerlijk proces weer stromen kan.

Focussen kan ingezet worden in therapie bij een groot spectrum aan problematieken en is transdiagnostisch. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat focussen een cruciale onderliggende voorwaarde is om psychotherapeutische behandeling te laten slagen.

De grondleggers van het Focussen zijn Eugene Gendlin, psychotherapeut en filosoof, en Ann Weiser Cornell, internationaal focustrainer en taalwetenschapper.

academici en HBO-ers
Cursus
 Inleidend
12
15
ja
825
21
toetsing en evaluatie
NVT
Bestand  
focussen het begin flyer.docx10-12-2021 11:01412 KB
Tijd09:30 - 16:00
LocatieLeiden (NL) (Toon kaart)

Wij willen inspireren, opleiden en verbinden. Hecht Opleidingen is het opleidingsinstituut in Nederland op het gebied van hechtingsbevorderende behandelmethodieken. Mentaliseren Bevorderende Therapie (MBT) bij kinderen, jongeren, jongvolwassenen en gezinnen is hierbij onze voornaamste specialisatie.

Kanaalpark 157
2321 JW
Leiden
0653804795