Opleidingen details Stichting PDO GGZ Amsterdam
Vervolgcursus Schematherapie 25 uur (BIG KP/PT) (ID nummer: 452247)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
VGCT- Vervolgcursus - contacturen2523-3-2022 t/m 22-3-2025
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

 

Docenten

-Mevrouw drs. J. Broersen is als behandelaar en supervisor werkzaam bij GGZ Delfland afdeling volwassenen locatie De Barones te Delft. Zij is klinisch psycholoog en bij de VGCt en bij vereniging schematherapie (VSt) erkend als supervisor.  Bij de Nederlandse vereniging voor psychotherapie (NVP) is zij erkend leersupervisor. Daarnaast is zij in Amsterdam als locatiehouder werkzaam voor G-kracht psychomedisch centrum BV en is zij hoofddocent behandeling voor de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog Volwassenen & Ouderen bij Rino Groep, regio Rotterdam.

 

En/of

 

- De heer drs. M. F. van Vreeswijk, Klinisch psycholoog/ psychotherapeut, geregistreerd supervisor schematherapeut en supervisor VGCt, geeft zowel individuele als groepsschematherapie. Hij is mede-oprichter van G-kracht, psychomedisch centrum BV. Tevens is hij hoofddocent diagnostiek voor de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog Volwassenen & Ouderen bij Rino Groep, regio Rotterdam

 

Doelgroep

Klinisch psychologen (i.o.), psychotherapeuten (i.o.). Je moet eerder 25 uur basiscursus schematherapie hebben afgerond.

Max. veertien deelnemers met 1 docent. Bij een groep van 18 deelnemers worden de lessen door twee docenten gegeven.

Doelstelling

In de vervolgcursus is veel aandacht voor de verschillende therapiefasen en op welke wijze de schematherapietehnieken op maat gemaakt kunnen worden. Er is ook aandacht voor specifieke technieken die in de eindfase ingezet kunnen worden (versterken van Gezonde volwassene) en hoe de Gezonde volwassene meer connectie kan maken met de positieve schema’s en constructen. De therapeutische relatie is een steeds terugkerend onderwerp.  Er wordt veel aandacht besteed aan de emotionele kernbehoeften, werken met het schema- en modimodel bij cluster C- en B-persoonlijkheidsproblematiek, schematherapiegroepen, de naastbetrokkenen en opbouw van de schematherapie.

Beroepsgroep
Vereniging voor Schematherapie
uitsluitend academici
Cursus
 Inleidend
 Verbredend
8
14
ja
0
25
Toetsing
Onderdeel BIG opleiding KP/PT
Bestand  
broersenverv publiek.docx6-12-2021 15:1213 KB
Hoofdniveau
CGt Vervolgcursus
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Erkenningsaanvragen Gedragstherapie in de opleiding tot GZ-psycholoog

Leidseplein 5
1017 PR
Amsterdam
020-6250803