Opleidingen details Sig vzw
Theorie, Therapie en de Transfer naar de Thuissituatie: 4 T’s in het domein van de fijne motoriek! (ID nummer: 451551)
 (13) 

Beoordeling per persoon

 8-4-2022
Mooie afwisseling van theorie en praktijk
 8-4-2022
Heel veel praktische handvaten om meteen mee aan de slag te gaan!
 8-4-2022
 7-4-2022
Opleiding bleef wat aan de oppervlakte.
 7-4-2022
Veel nieuw oefenmateriaal en ideeën opgedaan
 7-4-2022
 7-4-2022
Het was een interessante bijscholing, met voldoende praktijk gerichte info.
 7-4-2022
 7-4-2022
Theoretische achtergrond was wat minder maar praktijk deel was heel nuttig.
 7-4-2022
 7-4-2022
Heel praktijk gericht. Heel erg fan van therapie materiaal met kosteloos materiaal
 6-4-2022
Ik vond de cursus wel interessant qua nieuwe ideeën opdoen voor oefeningen. Maar ik miste theoretische achtergrond en opbouw. Ook werd de thuissituatie niet echt uitgebreid besproken.
 5-4-2022
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Pro-Q-Kine - Algemeen kinesitherapeutisch124-4-2022 t/m 31-12-2022
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Fijnmotorisch handelen in een digitaal tijdperk. Is het nog van belang? Uiteraard!

Bij aanvang van deze workshop nemen we wat Theorie (1e T) door, dit om zeker te zijn dat we elkaar goed begrijpen en het belang van een optimale fijne motoriek te kunnen duiden. Hoe verloopt de normale fijnmotorische ontwikkeling? Geen schrik, het wordt niet al te theoretisch, we koppelen gaandeweg al aan de praktijk, jullie zullen actief betrokken worden.

Een volgend element is dan ‘Waar kan het fout of moeilijk gaan in die ontwikkeling, waardoor het kind zijn participatie mogelijks in het gedrang komt? Hoe gaan we er dan mee om?’ Zo komen we dan bij de Therapie (2e T) terecht. Ook hier mogen jullie zelf aan de slag, met heel wat materiaal, we bekijken ook hoe we met (waardeloos) materiaal aan de slag kunnen om zo de Transfer (3e T) naar de Thuissituatie (4e T) te kunnen maken.

Het kind centraal stellen en zijn context (thuissituatie, school) betrekken is een must. Theoretische inzichten, wetenschappelijke evidentie en de link naar praktijkgerichte oefeningen komen doorheen de hele dag aan bod, zodat jullie met heel wat tips, nieuwe ideeën naar huis kunnen!

Doelstellingen kennis, attitude en gedrag

Ervaring in het omgaan met kinderen die hinder ondervinden op vlak van de fijne motoriek en op vlak van participatie. Inzicht hebben op de basis van de theorie omtrent de fijnmotorische ontwikkeling.

Wat moet de kinesitherapeut kennen en kunnen?

Beperkingen in de fijne motoriek kunnen herkennen, analyseren om doel- en taakgericht mee aan de slag te kunnen gaan. Dit aan de hand van heel wat therapeutisch materiaal maar ook ahv waardeloos materiaal dat zich in de thuiscontext bevindt.

 
Nathalie Vanassche
Ergotherapeute

CAR Ter Kouter Deinze - Vives Hogeschool opleiding bachelor in de ergotherapie - UGent praktijklector postgraduaat psychomotoriek - coauteur van Ik, Ik wil het zelf kunnen (uitgegeven bij Sig)


Els De Schrijver
Privépraktijk
Kinesitherapeut en psychomotorisch therapeut - Al ruim 20 jaar begeleidt ze kinderen met een motorische ontwikkelingsvertraging, die vaak gekaderd is in een bredere diagnose zoals ASS, DCD of ADHD.
6
151
4-4-2022
Tijd9:30 - 16:30
Locatie

 Sig vzw
 (1014) 

Sig is een vzw die jaarlijks ongeveer een 45-tal opleidingen en een 10-tal workshops aanbiedt aan professionele hulpverleners (artsen, kinesisten, klinisch (neuro)psychologen, ergotherapeuten, logopedisten, ...) die werkzaam zijn binnen de revalidatiesector (bvb. personen met ASS, ADHD, NAH, ontwikkelingsproblemen, ...). Daarnaast wordt jaarlijks ook een groter symposium georganiseerd of wordt een internationaal gerenommeerde spreker uitgenodigd.

Pachthofstraat 1
9308
Gijzegem
053 38 28 18