Opleidingen details Leerpunt KOEL B.V. (IA06-160)
Wegrakingen door een multidisciplinaire bril - Casuïstiek op het grensvlak van verschillende disciplines (ID nummer: 449602)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing3 
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Het overkomt één derde van de Nederlanders wel eens: zomaar kort het bewustzijn verliezen. Ook wel een wegraking genoemd. In theorie is het goed mogelijk om ernstige oorzaken van wegrakingen zoals hartritmestoornissen en insulten te onderscheiden van bijvoorbeeld vasovagale syncope (flauwvallen). Maar in de praktijk gaat het vaak toch anders. Wegrakingen leiden vaak tot terugkerende bezoeken aan de spoedeisende hulp, onnodige diagnostiek én doorverwijzingen in de eerste en tweede lijn.

U heeft misschien een hoop vragen over dit onderwerp:
Wanneer is het nodig om naar de tweede lijn te verwijzen en naar wie? Wat is de toegevoegde waarde van een holteronderzoek? Heeft een pacemaker zin? Bij welke patiënten moet er aan orthostatische hypotensie als oorzaak worden gedacht? En waarom is het onderscheid met een epileptisch insult soms lastig? Wanneer kunt u beter naar een psycholoog verwijzen?

Tijdens deze case-based nascholing Wegrakingen door een multidisciplinaire bril komen vier medisch specialisten bij elkaar: een cardioloog, een vasculair-internist en twee neurologen van het multidisciplinaire wegrakingencentrum van het Maasstad Ziekenhuis. Zij zullen aan de hand van casuïstiek uw vragen over dit onderwerp behandelen.

Leerdoelen

  • Vergroting van kennis op het gebied van wegrakingen en het herkennen van rode vlaggen
  • Inzicht vergroten in de waarde van diagnostiek in de eerste lijn en wanneer te verwijzen naar de tweede lijn.
  • Kennismaking met de tertiaire multidisciplinaire syncope/wegrakingen polikliniek, de logistiek van verwijzen en het onderzoeks- en behandeltraject.

Docenten

  • Mehran Firouzi, cardioloog
  • Sjaam Jainandunsing, internist vasculaire geneeskunde
  • Evert Kaal, neuroloog
  • Barbara Kuijper, neuroloog
Cursus
Leerdoelen
Vergroting van kennis op het gebied van wegrakingen en het herkennen van rode vlaggen
Inzicht vergroten in de waarde van diagnostiek in de eerste lijn en wanneer te verwijzen naar de tweede lijn.
Kennismaking met de tertiaire multidisciplinaire syncope/wegrakingen polikliniek, de logistiek van verwijzen en het onderzoeks- en behandeltraject.
Docenten:

Mehran Firouzi, cardioloog
Sjaam Jainandunsing, internist vasculaire geneeskunde
Evert Kaal, neuroloog
Barbara Kuijper, neuroloog
Allen werkzaam in Maasstad Ziekenhuis, Rotterdam
Bestand  
Concept uitn. scholing Wegarakingen 03-02-2022.pdf4-1-2022 14:15200 KB
3
0
135
 Ik verklaar dat de cursus voldoet aan de CGR-normen (Code Geneesmiddelen Reclame), de Code Medische hulpmiddelen (GMH), de Richtlijn 2006/114/EG inzake misleidende reclame en vergelijkende reclame, het sponsorbeleid van de betreffende beroepsvereniging(-en) en dat de financiering van de cursus geen (schijn van) belangen verstrengeling kent
3-2-2022
Tijd18:30 - 21:30
LocatieRotterdam (NL) (Toon kaart)
Opmerkingenvanaf 18.00 is er een inloop met een broodje, waarna om 18.30 uur de scholing begint

De wereld om ons heen is in beweging. Continu. En laten we eerlijk zijn; in de zorg gaat dit allemaal natuurlijk nóg een tandje sneller en onverwachter. Een wereldwijde pandemie is daar een voorbeeld van, maar de echte doorgewinterde zorgprofessional weet: élke dag is hectisch, zit vol onverwachte gebeurtenissen en is nooit hetzelfde als de dag ervoor (of die erna). Maar die hectiek, daarvan gaat het zorg-bloed juist sneller stromen. Aanpassen, meebewegen, doorgaan, en zo de allerbeste zorg bieden. Daar doen we het allemaal voor. En dat vraagt niet alleen om flexibiliteit en aanpassingsvermogen, maar ook om een gezonde dosis werkplezier, pro-activiteit en initiatief.

Welkom bij Leerpunt KOEL. Wij geloven dat professionele ontwikkeling niet alleen essentieel is voor de benodigde (en vereiste) regelmatige bijspijkering van kennis, maar vooral ook om zorgprofessionals op de juiste manier te blijven uitdagen in hun werk. Want door continu gestimuleerd te worden het beste uit jezelf te halen, blijft de kwaliteit van de zorg die je levert hoog. Meer werkplezier en initiatief zijn hierbij mooie en bijzonder nuttige bijkomende voordelen. Net als tevreden medewerkers die door kunnen stromen en graag op dezelfde plek blijven werken.

Daarom bieden wij volledig onafhankelijke (!), geaccrediteerde scholing aan professionals en organisaties in de eerstelijnszorg in Nederland. En omdat wij weten dat de zorg-wereld continu in beweging is, zijn wij dat ook. Onze innovatieve scholingen zijn ontwikkeld door eerstelijns professionals die dagelijks dezelfde uitdagingen tegenkomen. We ervaren, luisteren en monitoren dus continu en weten écht wat er speelt. Dit nemen we vervolgens mee bij het bijna realtime ontwikkelen van onze scholingen en post-mbo-opleidingen.

Dit resulteert in een altijd actueel, relevant en up-to-date aanbod voor iedere zorgprofessional. Onze ontwikkelaars zijn zelf actief in de zorg, wat leidt tot direct praktische toepasbare scholingen met passende, duurzame resultaten. Veel trajecten zijn bij ons maatwerk, omdat we geloven dat dat een heel doeltreffende manier is om het beste resultaat te behalen, passend bij de specifieke behoeftes en uitdagingen van de organisatie.

Kortom; Leerpunt KOEL haalt op een innovatieve, passende en prettige manier het allerbeste uit eerstelijns zorgprofessionals. Het resultaat is een frisse, gezonde, gemotiveerde zorginstelling die helemaal up-to-date alle dagelijkse uitdagingen aangaat om zo de allerbeste kwalitatieve zorg te leveren.

IJsselmeer 34
3332 EX
ZWIJNDRECHT
IJsselmeer 34
3332 EX
ZWIJNDRECHT
078-6193068