Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.
Deel 1 Obsessief-compulsieve stoornissen
De prevalentiecijfers voor de obsessieve-compulsieve stoornis in de bevolking liggen tussen de 1,8% en 2.3%. Hoewel de obsessieve-compulsieve stoornis relatief vaak voorkomt onder de bevolking worden deze patiënten slechts zelden naar de Specialistische GGZ doorverwezen. De dwangstoornis is een ernstige stoornis waarvoor al jarenlang evidence-based psychologische behandelingen beschikbaar zijn (Emmelkamp & van Oppen, 2010). Het gaat meestal om patiënten met een ernstige, complexe aandoening. Echter, patiënten met deze ernstige en invaliderende klachten worden vaak niet adequaat behandeld. Ten eerste worden veel van deze patiënten niet adequaat doorverwezen door huisartsen. Als deze patiënte wel doorverwezen worden, worden ze vaak niet adequaat behandeld omdat therapeuten de behandelingen vaak niet goed uitvoeren omdat ze niet goed op de hoogte zijn van de presentatie van deze klachten. Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan het herkennen van en de differentiaal diagnostiek van de obsessieve-compulsieve stoornis en worden de evidence-based psychologische behandelingen besproken en geïllustreerd.
Deel 2 Functioneel-neurologische-stoornissen
Bij een functionele stoornis gaat het om een stoornis waarbij sprake is van een verstoring van de motorische of sensorische functies. In de DSM-5 valt de functioneel-neurologisch-symptoomstoornis onder de categorie van de somatisch-symptoomstoornis en verwante stoornissen (APA, 2013). In het vernieuwde protocol zijn er voor de diverse functionele klachten, waaronder spraakproblemen, aanvallen of convulsies en met abnormale bewegingen protocollen ontwikkeld (Hoogduin et al., 2017). De protocollen zijn opgebouwd uit een aantal voorbereidende zittingen, waarna een aantal klacht specifieke behandelingen volgen. De behandeling bestaat uit hypnose en/of katalepsie-inductie en shaping-technieken. Tijdens dit seminar kunnen professionals kennismaken met de diverse behandeltechnieken. Door het tonen van dvd-fragmenten en het zelf toepassen van de katalepsie-inductie wordt er uitgebreid stilgestaan bij de technieken.
Cure & Care Development (CCD) biedt een breed scala aan hoogwaardige kennis, voor zowel zorgprofessionals als bedrijven en ZZP'ers
Als je zorg nodig hebt, hoop je de zorgverlener te treffen die jou goed kan helpen. Die jou behandelt op basis van de laatste inzichten in de zorg en evidence based behandelingen. CCD biedt gedegen opleidingen aan zorgprofessionals die hun vak meer dan serieus nemen en zich willen blijven ontwikkelen.
Onze kernwaarden zijn leidend in ons doen en laten: wij zijn verbindend, ontwikkelingsgericht en vinden passie in ons werk vanzelfsprekend.
Naast het aanbod van gedegen opleidingen van gerenommeerde docenten, vinden we het minstens zo belangrijk dat de deelnemers onze service als uitmuntend ervaren. Hier besteden wij dan ook veel aandacht aan en we blijven onszelf continu evalueren en waar mogelijk verbeteren.