Opleidingen details Cure & Care Development
Seminar “Het motiveren van cliënten met een dwangstoornis voor behandeling” (ID nummer: 446212)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3317-2-2022 t/m 16-2-2023
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Dwangklachten (obsessief-compulsieve stoornis) komen regelmatig voor onder de Nederlandse bevolking. Een dwangstoornis is de vierde meest voorkomende psychische stoornis in Nederland (na depressie, alcoholmisbruik en sociale fobie).

Veel cliënten met dwangklachten bezoeken regelmatig een huisarts of vallen als gevolg deze klachten uit op het werk. Tijdens het gesprek met de huisarts of bedrijfsarts komen wel de gevolgen of symptomen van een dwangstoornis te sprake, maar de oorzaak van deze klachten, de dwangstoornis zelf, wordt  vaak niet als zodanig herkend of niet besproken.

Een gespreksmethodiek die de huisarts/POH GZZ of bedrijfsarts kan gebruiken om de mogelijke aanwezigheid van dwang op een patiëntvriendelijke manier te bespreken en de cliënt vervolgens te motiveren voor adequate behandeling is Motiverende Gespreksvoering.

In deze workshop worden een aantal onderwerpen besproken. Naast een korte uitleg over dwang en differentiaal diagnostiek van deze stoornis staat vooral het motiveren van cliënten met een dwangstoornis voor behandeling centraal. In verschillende werkvormen wordt deze gespreksmethodiek geoefend bij cliënten waarbij mogelijk sprake is van een dwangstoornis.

 

(Meerdaagse) Nascholing
0
Ter gelegenheid van de start van het expertisecentrum dwang in regio Maastricht nodigt de directie van HSK u graag uit om gratis deel te nemen aan het seminar:
Tijd17:00 - 21:00
LocatieEindhoven (NL) (Toon kaart)

Tijd17:00 - 21:00
LocatieNijmegen (NL) (Toon kaart)

Tijd17:00 - 21:00
LocatieMaastricht (NL) (Toon kaart)

Cure & Care Development (CCD) biedt een breed scala aan hoogwaardige kennis, voor zowel zorgprofessionals als bedrijven en ZZP'ers

Als je zorg nodig hebt, hoop je de zorgverlener te treffen die jou goed kan helpen. Die jou behandelt op basis van de laatste inzichten in de zorg en evidence based behandelingen. CCD biedt gedegen opleidingen aan zorgprofessionals die hun vak meer dan serieus nemen en zich willen blijven ontwikkelen.

Onze kernwaarden zijn leidend in ons doen en laten: wij zijn verbindend, ontwikkelingsgericht en vinden passie in ons werk vanzelfsprekend.

Naast het aanbod van gedegen opleidingen van gerenommeerde docenten, vinden we het minstens zo belangrijk dat de deelnemers onze service als uitmuntend ervaren. Hier besteden wij dan ook veel aandacht aan en we blijven onszelf continu evalueren en waar mogelijk verbeteren.

Oude Oeverstraat 120, etage 3
6811 JZ
ARNHEM
Postbus 5466
6802 EL
ARNHEM
026 368 44 11