Opleidingen details Opleidingsinstituut PPO
Vervolg CGT V&O 2022-2024 (ID nummer: 445895)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
VGCT- Vervolgcursus - contacturen501-2-2022 t/m 31-1-2023
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

De vervolgcursus Cognitieve Gedragstherapie  is bestemd voor PIOG´s van PPO in Groningen en Zwolle die tevens binnen de GZ-opleiding de basiscursus Cognitieve Gedragstherapie hebben gevolgd. De vervolgcursus bestaat uit 50 contacturen.

In deze vervolgcursus staat complexe problematiek bij centraal, wat maakt dat deze cursus voortborduurt op het geleerde in de basiscursus. We willen hiermee de diepte ingaan, zodat cursisten naast voldoende kennis ook over voldoende vaardigheden en een adequate attitude beschikken om de cognitief gedragstherapeutische behandeling van complexe problematiek naar behoren en op maat uit te kunnen voeren.

De cursus gaat uit van behandelingen gebaseerd op de individu specifieke analyses en de leertheoretische principes van de cognitieve gedragstherapie. Maar eveneens is er veel aandacht voor de effectief gebleken protocollaire behandelingen (evidence-based). Op basis van deze elkaar aanvullende sporen wordt beoogd dat de cursist aan het eind van de cursus de kennis en vaardigheden heeft verworven om cognitief gedragstherapeutische behandelingen van complexe problematiek naar behoren en op maat te kunnen uitvoeren. Het accent ligt hierbij op problematiek bij volwassenen, maar er is ook zijdelings aandacht voor interventies bij de doelgroepen ouderen, jeugd en mensen met een verstandelijke beperking.

uitsluitend academici
Cursus
 Verdiepend
10
18
ja
n.v.t., maakt deel uit van de opleiding tot GZ-psycholoog
50
toetsing en evaluatie
nvt
Bestand  
Informatie voor het publieke deel.docx8-10-2021 11:0013 KB
Hoofdniveau
CGt Vervolgcursus
Tijd9:30 - 16:45
LocatieGroningen (NL) (Toon kaart)

Opleidingsinstituut PPO

Het Samenwerkingsverband tussen de Rijksuniversiteit Groningen en de Stichting Praktijkinstellingen van de Postacademische PSY-Opleidingen verzorgt de beroepsopleidingen tot GZ-psycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog.
De opleidingen worden georganiseerd in samenwerking met praktijkinstellingen uit de geestelijke gezondheidszorg.

Damsterplein 6
9711 SX
Groningen
Postbus 72
9700 AB
Groningen
0503633000