Opleidingen details Hecht / GGD Hollands Midden, t.a.v. S. van Loon
Bijenkomst specialisten ouderengeneeskunde en verpleegkundig specialisten ‘AMS en Infectiepreventie’ (ID nummer: 445053)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing Cluster1211-11-2021 t/m 10-11-2022
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Interactieve scholingsbijeenkomst voor specialisten ouderengeneeskunde en verpleegkundig specialisten, in het kader van preventie antibioticaresistentie. Doel is het actualiseren van kennis met betrekking tot AMS en infectiepreventie en het in gesprek toepassen op eigen praktijk.

AMS in de praktijk: het vervolgen van AMS in FTO’s. Andrea Eikelenboom

  • De deelnemers leren hoe een AMS-programma gestart kan worden en wat de waarde is van een A-team, zoals de handleiding aanbeveelt. Voors en tegens van een A-team worden uitgewisseld
  • Delen van best practice met betrekking tot het vervolgen van FTO’s met betrekking tot AMS

De blik van de Inspectie op Infectiepreventie in de ouderenzorg.

  • De deelnemer kent het IGJ-rapport naar aanleiding van Inspectiebezoeken in verpleeghuizen, dat begin 2021 is uitgebracht.
  • De deelnemer kan de aanbevelingen van het rapport betrekken op de instelling waar hij / zij werkt
  • De deelnemer is in staat zijn visie op IP te delen met inspecteur IGJ en zorgpunten vanuit zijn/haar praktijk aan te geven

Samenwerking in de Infectiecommissie. Stefan de Vroome

  • De deelnemers kennen de richtlijn Infectiepreventie en antibioticaresistentie: rol van de specialist ouderengeneeskunde
  • De deelnemers delen best practices op het gebied van samenwerking in de infectiecommissie en de rol van de SO
(Meerdaagse) Nascholing
0
We werken vanuit subsidie en bieden van daaruit nascholingen aan, doorgaans kosteloos voor deelnemers.
Tijd16:00 - 18:00
LocatieLeiden (NL) (Toon kaart)

In Nederland zijn er 10 regionale ABR Zorgnetwerken ingericht die zich specifiek richten op het humane domein. Zij hebben van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de opdracht gekregen om het ontstaan en de verspreiding van resistente bacteriën tegen te gaan. Hiermee dragen ze bij aan de landelijke doelstelling van het terugdringen van ABR. Samenwerkende partijen zijn onder andere (medewerkers van) publieke gezondheid, huisartsenzorg, ziekenhuiszorg, verpleeghuiszorg, thuiszorg, gehandicaptenzorg en apothekers.

Het doel van de ABR zorgnetwerken is om de samenwerking tussen deze zorgpartijen in de regio te stimuleren, transparantie en communicatie tussen instellingen te bevorderen, regionale risico’s op het gebied van ABR in beeld te brengen, deskundigheidsbevordering op het gebied van infectiepreventie en bij en nascholing om gepast voorschrijven van antibiotica te stimuleren.

postbus 121
2300 AC
Leiden
0883083871