Opleidingen details Physio.boost bv
Community based mobility: de dagdagelijkse hindernissen koppelen aan het klinisch redeneren (ID nummer: 444812)
 (12) 

Beoordeling per persoon

 17-12-2021
 13-12-2021
 7-12-2021
 7-12-2021
Interessant en heel interactief
 7-12-2021
 1-12-2021
Lesgevers met grondige wetenschappelijke achtergrond én uitgebreide klinische ervaring met de patiënten populatie, passie en speelsheid, goede afwisseling theorie en praktijk, fijne omgeving, lekker lunch, goede communicatie. Praktijk gedeelte en rode draad mag helderder uitgewerkt.
 1-12-2021
Voldoende oefeninspiratie maar weinig vernieuwend
 30-11-2021
Mooie afwisseling tussen theorie en praktijk. Heel veel nieuwe behandelideëen opgedaan. Zeer goeie opleiding.
 28-11-2021
Zeer interessante opleiding met tips die onmiddellijk toepasbaar zijn in de praktijk. Een groot deel praktisch kunnen werken. Kleine groep waardoor veel feedback van lesgevers mogelijk.
 28-11-2021
Gangrevalidatie is meer dan een patient door de gang laten wandelen. Verschillende domeinen waarin je patienten kan trainen werd uitgebreid toegelicht en ingeoefend in een praktische work-shop
 27-11-2021
/
 27-11-2021
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Pro-Q-Kine - Algemeen kinesitherapeutisch1427-11-2021 t/m 31-12-2021
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Inhoud


Het samen exploreren van iemands ‘community based mobility ‘ is een erkennen van de hindernissen en moeilijkheden die aanwezig zijn in ons dagelijks bewegen. Op een voortschrijdende wijze beperkt het de (nochtans) behoorlijk mobiele personen met minimale balansproblemen buiten hun eigen leefwereld en verstoort het zo hun individueel sociaal engagement.

Verplaatsen gebeurt in een dagdagelijkse maar ook visueel complexe context: Scannen en andere visuo-motorische vaardigheden verhogen de veiligheid van ons dagdagelijks verplaatsen.

Hoe kunnen we deze onveiligheid tijdens het dagdagelijks bewegen inschatten? Moeten we meer observeren binnen de vertrouwde omgeving van de patiënt? En biedt het aanbieden van een gecreëerd parcours een antwoord op dit proces?

De studiedag probeert deze problematiek te objectiveren  en interventies aan te reiken om het aanwezige potentiaal uit te dagen.


Leerdoelen


Het inoefenen van tijd gerelateerde aspecten van functionele mobiliteit: snelheid, ritme, starten en stoppen.
Het inoefenen van ruimtelijk gerelateerde aspecten van functionele mobiliteit: afstand, verandering van ondergrond, hindernissen, richtingsveranderingen
Navigeren gebeurt in een dagdagelijkse maar ook complexe context: het scannen en andere visuo-motorische vaardigheden zijn belangrijk om bij te kunnen sturen en verhogen de veiligheid van ons dagdagelijks verplaatsen
Het exploreren van complexe passen om het stappen preciezer en sneller te maken
Het inzetten van hulpmiddelen als fysieke ondersteuning en perceptuele steun
Een aanzet tot een meetinstrument of obstacle course en hoe maken we de vertaling naar de thuiscontext.
Being in the movement. Hoe kunnen we naast het verbeteren van kwantitatieve parameters ook de kwaliteit van bewegen faciliteren.
De onderliggende neurofysiologie van het stappen biedt extra inzichten en wordt gelinkt aan typische ziektebeelden (CVA, Parkinson, ataxie)
 

Beroepsgroep
Accreditatie Pro-Q-Kine
Peter Popelier en Vanessa Janssens
Peter Popelier

Peter Popelier studeerde af aan de KU Leuven 1989, en werkt aan de UZ Leuven sindsdien.

Vanaf dag één was ik betrokken in de revalidatie van jonge CVA en hersentrauma patiënten. Hierbij leerde ik de variatie aan pathologie te behandelen en dit op zowel acute als revalidatie diensten.

De vele internationale contacten via de KU Leuven, opleiding tot “IBITA instructor” en lesgever bij Handicap International stimuleerde mij als kennis overdrager.

Een vernieuwde kijk op de participatie van de patiënt en de complexiteit van dit proces is de drijfveer voor deze workshop. Het doel is om op een leuke en creatieve manier de evidentie te koppelen aan ons klinisch redeneren.

Peter Popelier studeerde af aan de KU Leuven 1989, en werkt aan de UZ Leuven sindsdien.
Bobath instructor sinds 2010
Volgde specialisatie cursussen op internationale basis : Italie, Duitsland, UK, Frankrijk, Zwitserland
Werkt samen met Handicap International
Gast spreker aan de KULeuven

Vanessa Janssens

Vanessa studeerde af in 2005 aan de KU Leuven als master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met als afstudeerrichting neuromotorische revalidatie. In 2008 volgde zij de basis Bobath opleiding, waarna ze in 2010, 2013 en 2017 de Bobath cursussen voor gevorderden volgde.

Sinds 2005 is Vanessa werkzaam in UZ Leuven, aanvankelijk startte zij op de acute neurodiensten in Gasthuisberg en sinds 2008 is ze werkzaam in het Revalidatiecentrum Pellenberg van UZ Leuven, op de dienst Niet-Aangeboren Hersenletsel.

Sinds 2019 begeleidt ze als co-promotor studenten kinesitherapie bij hun masterproef met een onderwerp specifiek gericht op neuromotorische revalidatie.

Jaarlijks geeft ze een gastcollege over “Gait and Locomotion” aan de 2e master studenten kinesitherapie (Neuro) van de KUL. En over de jaren heen gaf ze al regelmatig lezingen en workshops voor journal clubs, congressen en opleidingsdagen zoals bijv. de neuromotorische studiedagen aan de KUL.
7
235,95
 
27-11-2021
Tijd09:00 - 17:00
LocatieMechelen (BE) (Toon kaart)

 Physio.boost bv
 (537) 

Physioboost organiseert opleidingen en studiedagen voor kinesitherapeuten en ergotherapeuten met bijzondere interesse voor de neuromotorische revalidatie.

Physioboost streeft ernaar om kwaliteitsvolle, evidence based gerichte opleidingen en studiedagen aan te bieden.

Topics uit verschillende domeinen van de kinesitherapie kunnen aan aan bod komen, waarbij de neurologische patiënt en zijn behandeling steeds centraal staat.

Esdoornlaan 4
2820
Bonheiden
0497398640