Opleidingen details Education Academy
Visueel-ruimtelijke/visuomotorische vaardigheden - Zien ze het niet of zien ze het niet in hoe ze het kunnen doen? (ID nummer: 444784)
 (8) 

Beoordeling per persoon

 9-3-2022
 23-2-2022
Afwisselend. Interactief. Praktisch gericht.
 23-2-2022
 23-2-2022
Zeer fijne en leerzame opleiding, goed georganiseerd, zeer waardevol voor het uitwerken van mijn therapieën.
 23-2-2022
 23-2-2022
Een goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Een gedreven lesgeefster, een interactieve groep waar vragen stellen zeker kon!
 23-2-2022
Lesgeefster kon materie zeer goed overbrengen.
 21-2-2022
Goede en interessante studiedag. Enthousiaste lesgever en ook wel leuk dat dit in kleine groep was. Op deze manier was er veel interactie! Absoluut een aanrader!
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Pro-Q-Kine - Algemeen kinesitherapeutisch1421-2-2022 t/m 31-12-2022
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

De vertraagde of verstoorde ontwikkeling van visueel-ruimtelijke en/of visuomotorische vaardigheden bij kinderen kan individueel sterk verschillen en kan zich dus op heel verscheidene manieren uiten. Ondanks een normaal ‘zicht’ is het ‘zien’ en de daaraan gekoppelde uitvoering toch vertraagd of verstoord. De kinderen interpreteren wat ze zien anders: bij het uitvoeren verloopt het kijken en/of het organiseren en plannen en/of het doen verstoord.

Visueel-ruimtelijke en visuomotorische problemen/stoornissen liggen vaak aan de basis van heel wat deelleerprocessen van schoolse zaken zoals lezen, schrijven en rekenen. Denk maar aan schrijfmotoriek, begrijpend lezen, meetkunde, vraagstukken, aardrijkskunde, knutselen, enz. Maar ook op het dagelijkse leven kan het zijn invloed hebben, zoals bij het netjes eten, het organiseren van de bank in de klas, de boekentas, enz.

Deze visueel-ruimtelijke en visuomotorische problemen komen vaak voor bij kinderen met een motorische stoornis zoals DCD of CP, maar eveneens bij kinderen zonder duidelijk aanwezige stoornissen. ‘Zie’ je ook door de bomen het bos niet meer? Haal je de termen door elkaar? Weet je niet meer hoe het aan te pakken in de praktijk? Deze workshop probeert meer duidelijkheid te brengen.

Naast een theoretische uiteenzetting brengen we tips aan om de kinderen en hun ouders, juf, meester te helpen. Er komen specifieke oefeningen aan bod a.d.h.v. therapeutische materialen. We zien het ook ruimer en gaan na hoe we het kind kunnen helpen in de context (thuis en in de klas).

De opleiding start met een kort overzicht van de verschillende termen en visuele en visueel-motorische ontwikkeling om dan over te gaan naar oefeningen in de grote en kleine ruimte. Aansluitend, maar ook tussendoor, komen heel wat tips aan bod. Er is ruimte voor vragen en bedenkingen.

De opleiding start om 9u. Er is een lunchpauze tussen 12u30 en 13u30. We eindigen om 17u.

 

Leerdoelen

De deelnemer krijgt inzicht in de ontwikkeling van de visuomotoriek.

De deelnemer leert wat de impact is op het dagelijkse leven en leren wanneer de ontwikkeling onvoldoende is.

De deelnemer heeft nadien voldoende handvaten om de visuomotoriek te stimuleren in de praktijk.

De deelnemer krijgt inzicht om op een creatieve en speelse manier de visuomotoriek te stimuleren.

Nathalie Vanassche
7
285
 
Tijd9:00 - 17:00
LocatieKasterlee (BE) (Toon kaart)
OpmerkingenPastorijstraat 38, Kasterlee

 Education Academy
 (706) 

Opleidingen voor kinesitherapeuten met een hart voor kinderen.

Berg 7
2470
Retie
+32 479 34 66 02 | +32479526339