Opleidingen details RINO Amsterdam
25-uurs Vervolgcursus Schematherapie (ID nummer: 444592)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
VGCT- Vervolgcursus - contacturen2528-1-2022 t/m 27-1-2025
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Schematherapie is een integratieve vorm van psychotherapie die oorspronkelijk ontwikkeld is door Jeffrey E. Young voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek. Nederland neemt een prominente plek in bij de verdere ontwikkeling van schematherapie en veel onderzoek vond en vindt nog steeds hier plaats. Verschillende theorieën zoals de cognitieve gedragstherapie, de hechtingstheorie, de objectrelatietheorie en experiëntiële therapievormen worden geïntegreerd tot een krachtige en breed inzetbare methode die in het effectonderzoek goede resultaten laat zien. Schematherapie richt zich behalve op het cognitieve ook nadrukkelijk op het ervaringsaspect (voelen). En tenslotte wordt aangestuurd op concrete gedragsverandering.

Beroepsgroep
Vereniging voor Schematherapie
uitsluitend academici
Cursus
 Verdiepend
8
14
ja
975
25
toetsing en evaluatie
BIG-registratie als GZ-psycholoog, Psychotherapeut, Klinisch Psycholoog of Psychiater, (of in opleiding daartoe) met een basiscursus op gebied van gedragstherapie en een 25-uurs basiscursus schematherapie.

Per cursusgroep mag een beperkt aantal basispsychologen met een basiscursus gedragstherapie en een 25 uurs basiscursus schematherapie deelnemen, indien zij met BIG-geregistreerde Schematherapeuten van Register Schematherapie samenwerken en supervisie en intervisie georganiseerd zijn. De hoofddocent beoordeelt vóór de cursus of de basispsycholoog voldoet aan deze voorwaarden.
Bestand  
1186 publiek.docx27-9-2021 15:0816 KB
Hoofdniveau
CGt Vervolgcursus
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

De RINO Amsterdam is een landelijk werkend nascholings- en opleidingsinstituut voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en aangrenzende terreinen.

De RINO biedt al bijna twintig jaar een rijk en gevarieerd aanbod van cursussen, workshops en opleidingen met topdocenten uit de praktijk, in het hartje van Amsterdam.
 

Leidseplein 5
1017 PR
AMSTERDAM
020-6250803