Opleidingen details Pearson Benelux B.V.
Workshop Beery VMI (ID nummer: 443525)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Oefentherapeuten - Scholing 44-10-2021 t/m 4-10-2023
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

De Beery VMI (The Beery-Buktenica Developmental Test of Visual-Motor Integration, 6th Edition) is een test om de integratie van visuele en motorische vaardigheden te beoordelen met aanvullende tests voor visuele perceptie en motorische coördinatie. De Beery VMI developmental test of Visual perception (VP) is een onderzoek naar de visuele perceptie, zonder dat ook een motorische respons gegeven moet worden. De Beery VMI developmental test of Motor Coordination (MC) is een observatiemiddel om de motorische vaardigheden te beoordelen, zonder dat daarbij beroep wordt gedaan op de visuele perceptie.

Inhoud training

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

-Theorie en achtergrond van de test;
-Afname en scoring;
-Aandachtspunten en valkuilen;
-Interpretatie en rapportage;
-Casuïstiek.

Na afloop van de training bent u vertrouwd met het afnemen, scoren en interpreteren van de Beery VMI.

 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau fysiotherapieFysiotherapie portaal
ADAP (Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici)Stichting Kwaliteitsregister Paramedici
ErgotherapeutenStichting Kwaliteitsregister Paramedici
Keurmerk Fysiotherapie therapeutenregisterFysiotherapie portaal
KwaliteitsRegister FysiotherapieFysiotherapie portaal
Workshop
135,00
Inschrijfgeld is inclusief materiaal, koffie/thee en exclusief BTW
 Ergotherapeuten
 Oefentherapeuten
Het doel van de scholingsactiviteit is het vaststellen van de mate van de integratie van visuele- en motorische vaardigheden middels de Beery VMI. De Beery VMI is een goed (valide en betrouwbaar) meetinstrument om visuele-motorische integratie problemen vast te stellen. Daarnaast is de Beery VMI sensitief voor medische en neurologische aandoeningen zoals leerproblemen en schoolse vaardigheden.
Bestand  
Beschrijving training Beery VMI.pdf4-10-2021 11:0487 KB
Ingrid van Bommel is Master kinderfysiotherapeut en heeft ruim 25 jaar ervaring in zowel de 1e als 2e lijn. Daarnaast geeft zij les binnen de kinderfysiotherapie opleidingen in Breda en Rotterdam en werkt ze mee aan wetenschappelijk onderzoek op het gebied van kinderen met schrijfproblemen. Tevens is zij mede-auteur van het KNGF Evidence Statement 'Kinderen met motorische schrijfproblemen'.
4
1
Tijd13:30 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd13:30 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd13:30 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)
Opmerkingenopen training Utrecht

Tijd13:00 - 17:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd13:00 - 17:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Pearson Benelux B.V. is een internationaal netwerk van testuitgeverijen. Als grootste in haar branche voor Nederland en Vlaanderen staat Pearson voor 60 jaar ervaring in het uitgeven en distribueren van wetenschappelijk onderbouwde psychologische meetinstrumenten om mensen van alle leeftijden en culturen te bedienen. Van oudsher zijn onze producten gericht op Gezondheidszorg, Human Resource Management, Onderwijs en Logopedie. Momenteel omvat ons aanbod ruim 300 verschillende tests over onder meer persoonlijkheid, vaardigheden en interesses. Tegenwoordig ontwikkelen wij ook steeds meer andere producten en diensten, zoals instrumenten om digitaal te testen, trainingen en consultancy.

Naast het uitgeven van een verscheidenheid aan test- en therapiemateriaal geeft Pearson Nederlandstalige boeken uit voor de vakgebieden psychologie, psychiatrie, pedagogiek en geestelijke gezondheidszorg. Wij richten ons op therapeuten, cliënten, docenten en studenten en op andere belangstellenden.

Kabelweg 37
1014 BA
Amsterdam
020-5815509