Opleidingen details VU medisch centrum, VUmc Academie
Workshop Motiverende gespreksvoering (ID nummer: 443370)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3225-11-2021 t/m 24-11-2022
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Voorkom de ‘reflective zombie’! Wat is de échte motvatie van je student? Een workshop om motiverende gesprekstechnieken in te zetten bij gesprekken met studenten. Ook geschikt voor online gesprekken! Studenten die zich niet hebben voorbereid op een tutorbijeenkomst, de stukken niet op tijd geschreven hebben, of studenten waarvan je vindt dat zij jouw feedback niet serieus nemen!

Motiverende gespreksvoering kan je helpen zorgen dat die studenten zich bewust worden van hun gedrag en verantwoordelijkheid gaan nemen. Je leert met Motiverende gespreksvoering vanuit een heel andere modus het gesprek aan te gaan met studenten; op een positieve en effectieve manier!

In deze workshop krijg je praktische tips mee, waardoor je ze zelf kunt toepassen tijdens gesprekken met studenten en weer grip krijgt op processen. Aan het einde van de training zijn deelnemers in staat om met basisvaardigheden van reflectief luisteren, reflecties geven en opvragen stellen uit te proberen in de beroepspraktijk. Deelnemers kunnen stadia van verandering benoemen en kunnen basisvaardigheden toepassen en bekrachtigen en kunnen zij oefenen met de voor- en nadelen balans. deelnemers krijgen handvatten om veranderbereidheid van studenten in te schatten d.m.v. motivatieschaal en kunnen dit bespreekbaar maken. Ook krijgen zij tips hoe om te gaan met weerstand.

Theorie: theoretische uitgangspunten (evidence) als achtergrond- of basisinformatie, die dient als fundament om de techniek te leren beheersen.

Vaardigheden: Grondhouding bespreken en oefenen (neutraal, empatisch, gelijkwaardig)

Wat doe je juist wel en wat juist niet bij MG

5 fasen van het proces tot verandering

Basistechniek uitleggen en oefenen (reflectief luisteren, reflecties geven, open vragen stellen)

Verandertaal uitlokken (Plenair uitwerken, werken met voor- en nadelen balans, werken en oefenen met ambivalentie

 

(Meerdaagse) Nascholing
 
0
Tijd15:00 - 17:00
Locatie

Tijd15:00 - 17:00
Locatie

Tijd12:30 - 14:30
Locatie

Tijd15:00 - 17:00
Locatie

VUmc Academie is onderdeel van het Onderwijsinstituut van het VU medisch centrum en organiseert het postacademisch onderwijs geneeskunde dat wordt aangeboden  in de vorm van nascholingscursussen, symposia en internationale congressen.

Medische Faculteit Van der Boechorststraat 7
1081 BT
Amsterdam
Postbus 7057
1007 MB
Amsterdam
020-4448444