Opleidingen details RINO Groep Utrecht
Hechtingsgerichte systeemtherapie met een hoofdrol voor de poppetjes (ID nummer: 442162)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
NVRG - Nascholingscursus1820-1-2022 t/m 19-1-2025
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

In de huidige systeemtherapeutische praktijk is de hechtingstheorie weer een erkende basis. Steeds meer neurowetenschappelijk onderzoek toont aan dat de mate en de aard van gehechtheid bepaalt in hoeverre ons brein ons toestaat om te functioneren in maatschappelijke, sociale en intieme relaties, en in hoeverre wij bijvoorbeeld in staat zijn onze emoties te kunnen reguleren. De hechtingsgerichte en emotiegerichte systeemtherapieën bieden een kompas om zowel individuele cliënten als partners en gezinnen te helpen zich hierin te ontwikkelen, en een harmonieuzer samenzijn te bereiken.
 
Deze cursus heeft als uitgangspunt de Attachment Focused Family Therapy (Dyadic Developmental Psychotherapy) van Dan Hughes. Dit is een hechtingsgerichte therapie die gericht is op herstel van vertrouwen in ouder-kind relaties, ontwikkeld voor complexe hechtingstrauma's.

De docenten hebben de afgelopen jaren in hun praktijk het werken met de duplo poppetjestaal toegepast en ontwikkeld als ondertiteling bij deze werkwijze. De aard van de therapeutische relatie, waarin veiligheid en acceptatie centraal staat, is hierbij een onmisbaar eerste focus. Het toepassen van de non verbale techniek zal in deze driedaagse cursus ook worden geoefend in andere settings zoals in partnerrelatietherapie en in het doen van intervisie.

Wat leer je?

De beginselen van het werken met en het leren kennen van en oefenen met therapeutische houding en interventies van de DDP/AFFT.

uitsluitend academici
Cursus
 Verdiepend
16
18
ja
845
18
toetsing en evaluatie
Gz-psycholoog BIG, Psychotherapeut BIG, Klinisch psycholoog BIG, Eerstelijnspsycholoog NIP, Kinder- en jeugdpsycholoog NIP, NVO Orthopedagoog-generalist, Basispsycholoog, Orthopedagoog, Systeemtherapeut, Psychiater
Bestand  
template_A2263.docx10-12-2021 11:3416 KB
Tijd09:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken organisatie. Met onze ruim 90 medewerkers organiseren we opleidingen, trainingen en congressen voor professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze docenten en diverse samenwerkingspartners.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50