Opleidingen details Panta Rhei Opleidingen VOF
De botten (beenderen) in het middelpunt voor het Osteopathische denken en handelen Jo Buekens DO (ID nummer: 440802)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Osteopathie gerelateerde nascholing of symposia binnen NL/VL14Vanaf 17-11-2021
Overig Osteopathie gerelateerde nascholing of symposia14Vanaf 17-11-2021
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Leerdoelen

 • De botten worden vaak gedefinieerd als dragende passieve structuren, ankerplaatsen voor spieren, ligamenten, kapsels en fascias. In verschillende domainen van de medische wetenschappelijke literatuur ontdekken de wetenschappers baanbrekende nieuwe aanzichten in relatie tot de botfuncties, botstructuur en botvorm.  Gezien dat deze nieuwe informaties ingrijpend zijn voor het osteopatische weten, denken en handelen is het belangrijk ze aan de deelnemers mede te delen.
 • Betere kennis van de botfysiologie biedt de osteopathie de mogelijkheid aan om een eigenheid te ontwikkelen die niet in het vaarwater van andere manuele behandelwijzen komt.
 • Osteopathie onmiskenbaar te definiëren
 • Zoveel mogelijk wetenschappelijk onderbouwde informatie aan te bieden in relatie tot het osteopatische denken en handelen.  
 • De verbinding te creëren tussen de historische aanzichten en veronderstellingen van A.T. Still en de oude garde van osteopaten (vaak ook minder bekende), en de huidige stand van de wetenschap.
 • Bepaalde osteopatische dogma’s in vraag te stellen en te toetsen aan wetenschappelijk gefundeerde recherche.
 • Verbreiden van gedetailleerde kennis van de botfysiologie en anatomie.
 • Het bot en vooral de botdiaphyse compleet anders ontdekken en integreren in onze manuele werkwijze.
 • De theorie van het bot in de praktijk om te zetten en zowel bij functionele als ook bij pathologische processen aan te wenden.
 • De deelnemers begeleiden bij een doelgerichte palpatie van de verschillende botten (lange botten, korte botten, vlakke botten, sesamoiden…
 • De deelnemers te leren het bot of de botten creatief in hun behandelingsconcepten in te bouwen.
 • De osteopathie wordt al te vaak al niet gefundeerd, niet wetenschappelijk en zelfs esoterisch bestempelt. Diepgaande, ‘scientific supported knowledge’ van de botfysiologie en anatomie leren ons doelgericht met de botten om te gaan.
 • In onze interactie met het weefsel zoveel mogelijk met dat weefsel te werken wat zelfstandig kan ageren en reageren (self -regulation and self-healing) een eigenschap die bij de bot troef is.
 • Toevalstreffers uit de osteopathisches praktijk te verbannen en te werken met wetende, kennende en denkende handen.
 • Het actiebereik van de osteopathie in de richting van de pathologie uit te breiden en het complementaire karakter van de osteopathie in de bestaande medische wereld in de voorgrond te stellen.  

 

28
21
7
09.00-10.30 uur les
10.30-10.45 uur pauze
10.45-12.30 uur les
12.30-13.30 uur pauze
13.30 -15.15 uur les
15.15-15.30 uur pauze
15.30-17.30 uur les
Tijd09:00 - 17:30
Locatie Rijen (NL) (Toon kaart)
Opmerkingen4 dagen totaal

Panta Rhei is een bureau dat zich bezig houdt met de organisatie van postgraduate cursussen voor de osteopathie. Panta Rhei biedt een gevarieerd nascholingsprogramma voor de osteopaat. Speciaal hiervoor worden gastdocenten uit binnen- en buitenland geïnviteerd om zo een breed programma aan te kunnen bieden.Panta Rhei bestaat sinds begin 2000. De cursussen zijn gericht op afgestudeerde osteopaten. Ieder jaar komen alle facetten van de osteopathie terug in ons cursuspakket.

Ericssonstraat 2
5121 ML
Rijen
Ericssonstraat 2
5121 ML
Rijen
+31 (0) 621700937