Opleidingen details Vereniging Ergotherapie Nederland
‘Participatieve Aanpak op de werkplek’ (ID nummer: 440231)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Ergotherapeuten - Scholing5,54-11-2021 t/m 4-11-2025
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Deze tweedaagse training richt zich op ergotherapeuten die interesse hebben in arbeidsvraagstukken.

 

Hoe krijg je de neuzen dezelfde kant op bij arbeidsvragen? Welke handvatten gebruik je om tot een plan van aanpak te komen om een cliënt aan het werk te houden of terug te brengen op zijn werkplek?

 

Ergotherapeuten zijn toenemend betrokken bij arbeidsvragen. In deze nieuwe training komt de participatieve Aanpak aan de orde.  De Participatieve Aanpak op de werkplek biedt een gestructureerde methode om deze vragen samen de werknemer

en de werkgever aan te pakken en stelt je als ergotherapeut in staat naast de rol van behandelaar ook de rol van trajectbegeleider op je te nemen.

In de onlangs verschenen Multidisciplinaire Leidraad Participatieve Aanpak op de Werkplek (bron) heeft deze methode een duidelijke plek gekregen, onder andere voor ergotherapeuten.  In de cursus leer je de methode toe te passen.

Doel van de training:

We gaan tijdens deze tweedaagse training ‘Participatieve Aanpak op de werkplek’ leren hoe je de cliënt en de leidinggevende, aan de hand van de onlangs verschenen Multidisciplinaire Leidraad Participatieve Aanpak op de Werkplek, kunt helpen met arbeidsvraagstukken. In deze training leer je de methode toe te passen bij fictieve casussen in de eerste bijeenkomst en bij je eigen cliënten in de tweede bijeenkomst.

Participatieve Aanpak op de werkplek stelt je in staat volgens een concreet stappenplan arbeidsvragen te behandelen. Volgens de Participatieve Aanpak op de werkplek methode inventariseer je knelpunten voor het functioneren in het eigen werk, je prioriteert deze knelpunten en voert de gesprekken om tot oplossingen en een plan van aanpak te komen.

 

 

Beroepsgroep
Ergotherapeuten
Cursus
279
279 voor leden Ergotherapie Nederland of Ergotherapie Vlaanderen
349 voor niet-leden
 Ergotherapeuten
De deelnemer:
- kan de participatieve aanpak uitvoeren volgens het stappenplan
- voert gesprekken mbt arbeidshervatting met werknemer en werkgever
- Stelt een concreet en gestructureerd plan van aanpak op m.b.t. werkhervatting
Marleen van Oosterhout werkt al 18 jaar als ergotherapeut in het Amsterdam UMC, locatie VUmc. Daar ziet zij zowel klinische als poliklinische patiënten vanuit de afdeling Revalidatiegeneeskunde. In de poliklinische revalidatie richt zij zich onder meer op arbeid.
"Ik heb de Participatieve aanpak leren kennen door als ergotherapeut de interventie te bieden in een effectstudie naar de Participatieve Aanpak. Later was ik als vertegenwoordiger van Ergotherapie Nederland lid van de werkgroep die vanuit de afdeling Sociale Geneeskunde van het VU medisch centrum de multidisciplinaire Leidraad Participatieve Aanpak op de Werkplek ontwikkelde."

Samen met Joyce ontwikkelde zij deze training.

Joyce van de Nes is sinds 1990 ergotherapeut. Als ergotherapeut heeft zij gewerkt in revalidatiecentrum Heliomare. In het Jan van Breemen Instituut, tegenwoordig Reade, specialiseerde zij zich verder in arbeidsvraagstukken.
Momenteel werkt zij als reintegratiecoach, specialist in werk & gezondheid bij Bureau VolZin.
5,5
4
Tijd14:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd14:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd14:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenGEANNULEERD

Ergotherapie Nederland is de landelijke Vereniging voor Ergotherapeuten

Orteliuslaan 750 3528 BB Utrecht
3528 BB
UTRECHT
0302628356