Opleidingen details The International Academy of Osteopathy - Afdeling Planning
Klinische training pathologie en EHBO: de meest voorkomende pathologieën bij baby’s en kinderen in de Osteopathiepraktijk, het medische onderzoek, rode vlaggen en handelen in urgente situaties (ID nummer: 439893)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Osteopathie gerelateerde nascholing of symposia binnen NL/VL12Vanaf 3-12-2021
Overig Osteopathie gerelateerde nascholing of symposia4Vanaf 3-12-2021
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Het doel is om de osteopaat betere inzichten te geven in de pathologie en de rode vlaggen bij baby’s en kinderen zodat een correcte verwijzing naar de arts op tijd gebeurt. Er wordt ook theoretische kennis gedoceerd maar de nadruk zal liggen op klinische vaardigheden en klinisch redeneren in de praktijk vanuit een goede kennis van de pathologie.  Je krijgt een initiatie in medische klinische onderzoeksvaardigheden waaronder auscultatie, otoscopie, bloeddrukmeting en het klassieke medische onderzoek. De cursist krijgt een deel van de leerstof online aangeboden wat als voorkennis verondersteld wordt en integraal deel uitmaakt van de leerstof samen met de gedoceerde leerstof die aangewend zal worden in de klinische training pathologie onder de vorm van cases zoals ze zich in de praktijk voordoen. Daarnaast wordt adequaat handelen in urgente omstandigheden bij kinderen getraind.

Leerdoelen

  • Betere inzichten te geven in de pathologie en de rode vlaggen bij baby’s en kinderen 
  • Attitudes en vaardigheden aan te leren op basis van de theorethische kennis over pathologie zodat een correcte verwijzing naar de arts op tijd gebeurt en het klinisch osteopatisch redeneren naar behandeldoelen beter onderbouwd en veiliger gebeurt.
  • Medische klinische onderzoek vaardigheden aan te leren waaronder een initiatie in auscultatie, otoscopie, bloeddrukmeting en het klassieke medische onderzoek.
  • De basis van EHBO en reanimatie aan te leren bij kinderen om adequaat te handelen in urgente omstandigheden bij kinderen. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15,6h
100%
0 %
8h30-12h30 ( 4 lesblokken)
13h30-18h30 (5 lesblokken)

pauzes

Ochtend 30 min (3x10)
Middag 1h
Namiddag 40 min (4x10)

Docent mag respectievelijke max duur pauzes zelf bepalen
Tijd08:30 - 18:30
Locatie Antwerpen (BE) (Toon kaart)
OpmerkingenDe cursist krijgt een deel van de leerstof online aangeboden wat als voorkennis verondersteld wordt. Aan de hand van deze kennis en de topics wordt de training in klinisch redeneren opgebouwd

Aanvraag nieuwe login

Bollebergen 2B – bus 15
9052
Zwijnaarde ( Gent)
09/2352616