Opleidingen details RINO Groep Utrecht
Verrassende interventies bij behandeling van depressie, angst en trauma (ID nummer: 434567)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Geriatrie-Gerontologie1215-11-2021 t/m 14-11-2022
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Niet iedere behandeling verloopt zonder hindernissen: de cliënt is bijvoorbeeld sterk geremd, er is sprake van giftige zelfhaat, verlammende controlebehoefte of andere potentiële procesverstoorders. Standaardinterventies ‘pakken’ niet of niet voldoende. Een simpele, goedgerichte vraag of opmerking van de therapeut kan soms het proces over een dood punt heen tillen, maar heel vaak is een zwaarwegender interventie noodzakelijk: de cliënt laat zijn disfunctionele perspectief niet zomaar los! Hier kan een interventie die de cliënt iets laat zien of iets laat doen een oplossing zijn. Beelden spreken immers luider dan woorden; visuele of tastbare informatie is overtuigender dan uitsluitend verbale informatie.

Doel
Een Chinees gezegde over leren luidt: ‘Horen is vergeten, zien is begrijpen, doen is kunnen.’ In deze workshop leer je hoe je verbale interventies (horen) kunt vertalen in beeldtaal (zien) en symbolisch handelen (doen), waarmee je interventies een meerwaarde krijgen.
Je leert systematisch vertalen van woord naar metafoor, naar beeld, naar object. Je leert hoe je cliënten op een andere manier kunt bereiken en een meer overtuigende leerervaring kunt aanbieden door interventies visueel en tastbaar te maken, de cliënt te laten ervaren, te laten zien en doen.

Tijd09:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken organisatie. Met onze ruim 90 medewerkers organiseren we opleidingen, trainingen en congressen voor professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze docenten en diverse samenwerkingspartners.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50