Opleidingen details Biofeedback Opleiding
Gezondheidspsychologie (ID nummer: 434285)
Cursus afgewezen!
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Volgens de Wereld Gezondheidsraad (WHO) leidt een ongezonde leefstijl tot een toenemend aantal chronische ziekten en de voorspelling is dat 80% van de gezondheidsproblemen voorkomen of behandeld kan worden door aanpassing van leefstijl. Het blijkt echter lastig om gezond te leven in een maatschappij met mogelijkheden en verleidingen die weinig meer te maken hebben met natuurlijke behoeftes.

Er is een stijgende behoefte aan therapeuten met kennis over de invloed van leefstijl op de fysieke en mentale gezondheid en een vaardigheid om mensen te begeleiden bij het proces van gezonde gedragsverandering. Je kunt daarbij denken aan leefstijlbegeleiding als losstaande hulpvraag, maar het is ook goed om te beseffen dat een behandeling (of je nu werkt in de somatische of geestelijke gezondheidszorg) beter zal verlopen als de leefstijl van de cliënt in de begeleiding betrokken wordt.

Leefstijl gaat niet alleen over slaap, voeding en beweging, maar ook over innerlijke balans, over in verbinding zijn met jezelf en met je omgeving, over het maken van keuzes die bij je passen en over de manier van omgaan met alles wat op je pad komt. Deze elementen zijn vervat in het holistische model “Mijn Leefstijl Plan”, ontwikkeld door docenten Daniëlle Matto en Erik Van den Top. Dit model staat aan de basis van de cursus “Gezondheidspsychologie”.

De cursus “Gezondheidspsychologie” biedt een afwisseling van fysieke bijeenkomsten en online leren binnen een periode van 5 maanden. Het zelf ervaren staat centraal! De cursist doorloopt zelf het proces van gezonde gedragsverandering en gaat een cliënt begeleiden bij eenzelfde proces.

Overzicht van onderdelen:

  • Online modules met up-to-date informatie over de invloed van leefstijl op fysieke en mentale gezondheid, het prestatievermogen en het vermogen om te floreren.
  • Een online module met informatie over het proces van gedragsverandering en een breed scala aan gedragsveranderingstechnieken
  • Toegang tot de Firstbeat Life hartslagmeting tijdens de gehele cursusperiode
  • 3 praktijkdagen en 2 interactieve online bijeenkomsten gericht op het
    1. leren werken met praktische tools, die zowel cliënt als therapeut inzicht geven in het proces van gedragsverandering
    2. beheersen van vaardigheden en technieken om cliënten effectief te begeleiden bij duurzame gedragsverandering, waaronder motiverende gespreksvoering
    3. ontdekken en leren vermijden van eigen valkuilen bij leefstijlbegeleiding

 

Beroepsgroep
NIP-Eerstelijnspsychologie NIP
Drie of meer fases van het gedragstherapeutisch proces, of
 terugvalpreventie
 therapeutische houding en/of therapeutische relatie (non-specifieke variabelen)
academici en HBO-ers
Cursus
 Verbredend
 Verdiepend
8
16
ja
1495
16
toetsing en evaluatie
CRKBO
Zorgprofessionals HBO/WO geschoold
Bestand  
Overzicht cursus Gezondheidspsychologie.pdf24-5-2021 16:56314 KB
Hoofdniveau
CGt Vervolgcursus
Cogn.gth.werker bij-/nascholing
Tijd09:30 - 17:00
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenData: 31-03-2023 (fysiek), 21-04-2023 (online 9-10 uur), 19-05-2023 (online (9-10 uur), 09-6-2023 (fysiek) en 30-06-2023 (fysiek) plus onliine zelfstudiemodules.

Tijd09:30 - 17:00
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDe fysieke bijeenkomsten vinden plaats op 25-03-2022, 20-05-2022 en 01-07-2022 en worden aangevuld met 2 online bijeenkomsten van een uur (22-04-2022 en 03-06-2022) plus online zelfstudiemodules.

Wie zijn wij?
Kracht door balans – Biofeedback opleiding is een bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) geregistreerd opleidinsinstituut. Door deze registratie kunnen we BTW-vrije scholing aanbieden.

Wat bieden wij?
Wij bieden een rijk en gevarieerd aanbod van cursussen en workshops over biofeedback en onderwerpen waar biofeedback als behandelmethode een rol bij speelt, zoals slaapproblemen, dysfunctionele ademhaling en stressklachten. Tevens bieden we supervisie op het gebied van biofeedback en HRV/hartcoherentie. Onze opleidingsactiviteiten hebben een HBO/WO niveau

Wie zijn onze docenten?
Onze docenten zijn werkzaam in de praktijk, hebben veel ervaring en een gedegen theoretische achtergrond. Meer informatie over de docenten vind je bij de cursusbeschrijvingen van ons opleidingsaanbod.

Voor wie is ons opleidingsaanbod interessant?
Wij verzorgen bij- en nascholing voor fysiotherapeuten, psychologen, POH-GGZ en oefentherapeuten.
Voor deze doelgroepen proberen we accreditatie te regelen. Uiteraard kunnen ook beroepsbeoefenaren in aangrenzende werkvelden bij ons terecht. Meer informatie over toegekende accreditaties vind je bij de cursusbeschrijvingen van ons opleidingsaanbod.

Rodderikweg 21
3813 LP
Amersfoort
Postbus 555
3800 AN
Amersfoort
0645330846