Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV
SMARTEDUCATION: PhysioVelo : Science of Training - finetuning for health and performance (ID nummer: 430065)
 (19) 

Beoordeling per persoon

 4-3-2022
 6-11-2021
Goede opleiding voor wie zich wat meer wil verdiepen in de begeleiding van wielrenners.
 21-10-2021
veel bijgeleerd in een combinatie met was opfrissing
 11-10-2021
 9-10-2021
 8-10-2021
Duidelijke uitleg, gebruik gemaakt van voorbeelden, verschillende niveaus van wielrenners die aan bod kwamen en hoe hen te benaderen.
 7-10-2021
Goed
 6-10-2021
Zeer goed georganiseerde en leerrijke cursus. Voormiddag was meer theoretisch, deel in de namiddag was gericht in de kinepraktijk.
 4-10-2021
 4-10-2021
goed item met te weinig nadruk op kinesitherapie
 3-10-2021
doelgroep lag iets te ver uiteen, verder goede sprekers
 3-10-2021
Top!
 3-10-2021
 3-10-2021
duidelijke en diepgaande 'opfrissing' van de kennis rond trainen
 3-10-2021
Zeer interessante opleidingsdag met uitstekennde sprekers
 3-10-2021
 30-9-2021
Topevenement
 28-9-2021
 24-9-2021
interessante lezing maar te veel gericht naar de begeleiding van professionele sporters, eerder voor personal trainers
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Pro-Q-Kine - Algemeen kinesitherapeutisch1423-9-2021 t/m 31-12-2021
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Niet alleen professionele wielrenners maar evenzeer recreatieve wielrenners zijn gebaat bij een wetenschappelijke begeleiding, om gezond én optimaal te presteren. Er valt zoveel boeiends te vertellen over inspanningsfysiologie. Belangrijkste basisprincipes helder voorgesteld, over meten en weten, gericht en efficiënt trainen, … deze experts vinken het allemaal af tijdens deze leerzame opleidingsdag!

Wat goed is, nóg beter maken (Koen Pelgrim)

Welke mogelijkheden heeft een coach/trainer om een atleet die al jarenlang 20-30 uur per week traint, nog beter te maken? In de presentatie gaan we aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden in op de toegevoegde waarde van specificiteit van training, hoe dit toe te passen in functie van het type renner, de monitoring van prestatie en het aanbieden van extra’s zoals hoogtestages.

Trainingsmonitoring bij wielrenners/duursporters  (prof. Jan Boone)

Na deze presentatie krijg je een beter inzicht op het zinvolle gebruik van data in functie van het optimaliseren van het trainingsproces. De verschillende methodes voor het kwantificeren van trainingsbelasting komen aan bod en hoe je vervolgens kan werken naar prestatiemodellering (mbv. bijvoorbeeld TrainingPeaks, Coachbox). Trainingsmonitoring is cruciaal om het trainingsproces te optimaliseren naar prestatie en om vermoeidheid (overreaching) te reduceren. Dit wordt toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden met eenvoudige inzetbare tools.

Trainingsbegeleiding van de recreatieve renner; evidence-based in de kinepraktijk (Hendrik Bollen)

Tijdens deze bijdrage verwerf je belangrijke inzichten in de wetenschappelijke benadering van de begeleiding van de recreatieve wielrenner. Je krijgt een duidelijke leidraad mee en je leert hoe een gericht trainingsplan te plannen en uit te werken. Dit werken we uit aan de hand van voorbeelden, met aandacht voor de verschillende sportieve doelstellingen.

Leerdoelen:

Enkele uitgekozen doelen (2-3 per bijdrage):

  • Algemene principes van de trainingsleer gaan toepassen in functie van specifieke eigenschappen van verschillende typen wielrenners.
  • Verschillen in soorten training en opbouw leren toepassen voor bijv. een sprinter en een klimmer.
  • Begrijpen hoe hoogtestages werken in theorie en hoe dit in de praktijk wordt gebruikt, alsmede do’s & dont’s van een hoogtestage.
  • Hoe trainingsbelasting kan worden gekwantificeerd, voor- en nadelen van verschillende methoden
  • Trainingsmonitoring in functie van optimaliseren prestatie en reduceren vermoeidheid
  • Correct bepalen van trainingszones.
  • Uitwerken van een macro-,meso- en microplanning.
  • Toepassen van de juiste trainingsmethodiek in functie van verschillende sportieve doelstellingen.

Doelgroep:

Kinesitherapeuten, (sport)artsen, osteopaten, … met interesse in de begeleiding van wielrenners

Koen Pelgrim heeft een MSc in de bewegingswetenschappen en is sinds 2011 actief als trainer bij Deceuninck-Quickstep. Hierbij is hij momenteel verantwoordelijk voor de trainingsbegeleiding van o.a. Remco Evenepoel, Sam Bennett en Fabio Jakobsen. Voor zijn periode bij Deceuninck-Quickstep heeft hij gewerkt aan de Bakala Academy in Leuven en is hij van 2007 tot 2011 trainer geweest van de wielerploeg Sport Vlaanderen-Baloise.

Prof. Jan Boone is hoofddocent aan de Vakgroep Bewegings-en Sportwetenschappen (UGent) binnen de onderzoeksgroep Inspanningsfysiologie en Sportvoeding. Het wetenschappelijk onderzoek binnen zijn onderzoeksgroep focust zich op topics als kwantificatie van trainingsbelasting en relatie tot prestatie in duursporten, de fysiologie van apneu(training)en de fysiologische responsen in de verschillende intensiteitsdomeinen. Daarnaast is hij ook actief in de onderzoeksgroep (PACE, www.pace-gent.be) die inzet dienstverlening binnen de elitesport (trainingsbegeleiding voor oa. een aantal elite wielrenners/duuratleten getraind) en werkt hij nauw samen met verschillende federaties in functie van de voorbereiding van de atleten op de klimatologische omstandigheden van Tokio 2021.

Hendrik Bollen is MSc. Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met specifieke expertise in sportrevalidatie en manuele therapie en eveneens in het bezit van een MSc. Bewegingswetenschappen, met specifieke expertise in testing en training. Als trainer/sportkinesitherapeut heeft hij zich verder gespecialiseerd in de bewegingsanalyse van verschillende sporten evenals het opstellen van kracht - en uithoudingstrainingen zowel voor recreatieve als professionele atleten. Hij is werkzaam bij Wolf Performance te Leuven.
7
280
 
23-9-2021
Tijd09:00 - 17:00
LocatieGent (BE) (Toon kaart)

 SmartEducation - MovingSmart BV
 (23749) 

Moving Smart BV is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Met Stijn De Mot en Robbie Billen aan het roer, herdefinieert onze onderneming zorgverlening door kennis, groei en ondernemerschap.
Van SmartEducation's toonaangevende vorming en Echografie Vlaanderen's specialisatieopleidingen, tot SmartPractice's expertise in praktijkmanagement willen we onze sector naar een hoger niveau tillen.
Bij Moving Smart BV sta jij centraal in onze missie voor een gezondere toekomst. Welkom bij onze familie, waar jouw passie onze sector positief verandert!

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719