Opleidingen details Wieteke de Roos
Klinisch redeneren voor verzorgenden (ID nummer: 426309)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Algemeen203-5-2021 t/m 2-5-2022
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Bij deze 4 daagse module wordt gewerkt aan het realiseren van drie algemene leerdoelen en drie persoonlijke leerdoelen. Elke lesdag is hetzelfde opgebouwd en draagt bij aan het bereiken van de leerdoelen. De module is in twee varianten te volgen: 4 lesdagen met 5 uur les of 4 lesdagen met 3 uur les en twee uur waarbij de theorie, vooraf, via zelfstudie wordt bestudeerd.

De lesdag start met het verdiepen in verschillende somatische (lesdag 1 en 2) , psychogeriatrische (lesdag 3) of psychiatrische aandoeningen (lesdag 4). De studenten werken in de ochtend aan het maken van een presentatie over een aandoening. Dat doen zij in subgroepen, de 'leerteams'. Om de aansluiting met de praktijk zo groot mogelijk te maken verdiept het leerteam zich bij voorkeur in een reële casus van minimaal één van de deelnemers van het team.

De presentaties worden gegeven aan de gehele groep waarna men de mogelijkheid heeft om verdiepende vragen te stellen en feedback te geven aan het presenterende leerteam.

De middag staat in het teken van klinisch redeneren. De studenten oefenen aan de hand van een casus met het klinisch redeneren. De middag wordt afgesloten met een diagnostische test over de aandoeningen die die dag aan bod zijn gekomen.

Bij deze module heeft de docent de rol van leercoach. De docent ondersteunt de studenten bij het leren en hun ontwikkeling. De docent geeft feedback en stimuleert tot reflecteren. Na het volgen van deze 4 daagse module kan de student zich zelfstandig verdiepen in relevante aandoeningen en de stappen van het klinisch redeneren toepassen.

Na het volgen van deze module kan de deelnemer:

  • Het belang van het klinisch redeneren verwoorden
  • De stappen van het klinisch redeneren toepassen bij laag- en middencomplexe zorgvragen
  • De meest gehanteerde redeneerhulpen gebruiken zoals: EWS, SBAR, SCEGS

Naast bovengenoemde leerdoelen stelt de deelnemer nog minimaal 3 persoonlijke leerdoelen op, waar zij tijdens de opleiding mee aan de slag gaat. Gedurende de opleiding reflecteert men, met behulp van het reflectiemodel van Korthagen, op het werken aan de leerdoelen. Tijdens de vierde lesdag van deze module wordt dit besproken in het leerteam.

 

Tijd9:00 - 16:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Ik help zorgorganisaties met het ontwikkelen, organiseren en coördineren van leerinterventies zodat de medewerkers een leven lang kunnen leren en hun deskundigheid blijvend kunnen vergroten.

Locatie van de bijscholing: Holendrechtplein 38
1106 LP
Amsterdam
Tegelarijpad 14
1107SH
Amsterdam
0649770642